Herşey silbaştan


fatihsahinÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13710,1[/B]
Kayıt: 14/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 1365
fatihsahinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2012 09:22
Selamlar arkadaşlar.
 
Uzunca bir süre aranızdan ayrı kaldım. Bu sırada tabiki akvaryuma da bakamadım. Akvaryumum linkindeki akvaryumdan artık eser yok. Herşey perişan oldu. Elbette ki bu beni yıldırmayacak. :) Yeni bir kurulumla saatler geçirdiğim akvaryumuma dönmek istiyorum.
 
Ama nasıl?
Önce tabandan başlayalım. Ucuz yollu, uçuk paralar vermeden nasıl bir taban kurabiliriz? İlk tabanım, streril torf ve sahil kenarından alıp elediğim 2-4 mm kalınlığında kumdu. 9 ay kadar bu taban ile güzel bitkilerim oldu. Çürüme başlayınca yosun sorunu başgösterdi. Torfu kaldırdıktan sonra torf yerine cocopeat kullandım.  Bu da diatom sorununa neden oldu. Diatom bir türlü geçmedi. Sonra ışıklandırmada kullandığım armatürün birisinin patladı. Oğlum oldu, bir yakınım vefat etti derken akvaryumdan artık eser yok. Ama yeni bakımsız şekli javafernlerime yaradı. 3 kütüğün üstü marul salatası gibi javafern doldu.
 
80x40x40 akvaryumum var, haydi bir el atın da diriltelim şu ölüyü. Taban ne yapayım? Işıklandırma da led düşünüyorum acaba olur mu? Küçük akvaryumumda nano deneme mi yapmalıyım? Bu sefer herşeyi profesyonel yapacağım. Aydınlatmayı da yeniden gözden geçireceğim.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VcTRyÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 258
VcTRyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2012 18:11
Öncelikle büyük geçmiş olsun. Ben kendi tabanımda oldukça ince -0.5mm, 1cm- coco peat katmanı kullanıyorum. Diatom sorunum şükürler olsun olmadı. Üstte Lav taşı kırığı ve en üstte Hagen kum kullanıyorum. Bitki gelişimleri gayet iyi. Ama Lav taşı kırığı kullanmasam daha iyi olacaktı, malum karışıyor. Dere kumuda aslında gayet iyi bir kum. Yeni kuracağım tanklarımda dere kumu kullanmayı planlıyorum. Led ışıklandırma ile ilgili bilgilerde, deneyimlerde yetersiz-bitki gelişimi açısından- Son olarak tüm olumsuzluklara rağmen azminizden bir şey yitirmemenizi yürekten kutlarım ve inanıyorum ki bu defa herşey bu pozitif enerjinizle daha iyi olacaktır. Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir