hic beklenmedik bir durum


TamerPamukÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2013
İl: Içel
Mesaj: 4
TamerPamukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2013 23:02
Selam arkadaslar,,
Bu sitede yeniyim henüz birkacgün oldu.350lt. akvaryumum var bitkili isimlerini bilmiyorum cünkü yegenimin akvaryumundan geldiler. Akvaryumum iki yillik, üc noktali gurami 2e 4d.var erkegin biri su anda 60lt.diger tankta yumurtalari bekliyor 2,5 gün oldu hala bir sey yok bu normalmi???? diger sorunum ise iki yil sonra bugün akvaryumumu komple temizlemeye karar verdim ve baslamadan önce mor ciklitlerimin yuvasina söyle bir gözattim yuva bos görünüyordu, ama suyu bayagi bosaltiktan sonra hindistancevizi kabugunu yavasca kaldirdim altinda bir sürü yavru vardi,yarulari hortumla cekerek bir kücüklegene yuvalari ve anne babalariyla birlikte koydum,,,bu legenide diger tankimin suyunun üstüne yerlestirdim suyu suanda 28derecede amacim yarrulari dagitmadan lagenin icinde yuva-anne-baba dagitmadan, korumak suanda hersey yolunda görünüyor ama bunlar benim ilk yavrularim, anne ve babayi kaymetmek istemiyorum tabi yvrularida ne yapmami önerirsiniz??????

Akvaryumumda 05-1,5 incekum var disfiltreli,300w isiticili,4 tane gümüsköpek,1e-1d mor ciklitim(yavruladilar),20tane plati,1e-1d bolivia ram,5tane pangio kuhlii ve 1tane afrika cüce kurbagasi var, ücnoktali gurami 2e-4d sizce nasil?????almanyadayim ve malesef burada istedigimiz herseyi bulamiyoruz, bulsakda cokcok pahalli? baliklar bile 3-4 kati türkiyeye göre. .....

Bu arada bir tanede Cüceboynuzlu Vatozum var.



Arkadaslar yanlis yere konu acmisim lütfen kusuruma bakmayin hem acemilik hem de gurami yumurtladi, morciklit yarulari ortalikta ve biryandanda temizlik halim harap.....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

balık94Çevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 525
balık94Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2013 12:22
Abi eğer su aynı suysa yani suyu tamamen değiştirmediysen bir sorun olmaz ama stres yapabilirler.Birde mor ciklitten kastetiğin nedir abi?Balık sayısı fazla gibi gözükmüyor ama plati sayısını azaltabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TamerPamukÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2013
İl: Içel
Mesaj: 4
TamerPamukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2013 18:24
Hayir suyunu degistirmedim,oldugu gibi akvaryumdan aldim,ya Burda purpurbuntbarsch diyorlar almancadan direk cerince mor cilklit ama bugün arastirdim tam adi Pelvicachromis pulcher(gökkusagi Krip ´mis),bugün birkactane ölen olmus normal diye düsünüyorum, bakalim ne olacak, bu arada platiler aslinda 10tane idiler 3 ayda 20 oldular,akvaryumu temizlerken 10 yavru daha buldum cok hizli ürüyorlar, burada satmak cok zor, bakalim bir care bulmam lazim en azindan erkek sayisini azaltmaliyim.Buarada sagol cevabin icin, insallah fazla yavru yada en azindan anne ve babayi kaybetmem.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vbaykutÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2013
İl: Ankara
Mesaj: 140
vbaykutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2013 13:59
Tamer Bey merhaba,

Son durum nedir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir