Hiç Düşündünüzmü Bu Kadar Kapluş Nereden Geliyor?


DarkLionÇevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 27
DarkLionÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2008 20:54
Arkadaşlar yine içim içimi yedi meraktan öldüm ve dedim bu kadar çok kaplumbağa nereden geliyor?Nerede üretiliyor?Nasıl yerler doğal ortamları? Nasıl yavru alıyorlar? Ve araştırmaya karar verdim aradım taradım ve cok güzel bir döküman buldum resimli ingilizcesi iyi olan arkdaşlar okuyup çevirip türkçe'sini yazarlarsa sevinirim. Çok harika bir döküman birazda olsa merakımı giderdim. Ve sizlerinde inceleyip meraklarını gidermesini istedim umarım yararlı olur okuyup inceleyen arkdasların yorum yazmasını rica ediyorum. ...

Tıkla


                                                                     Güray Özkul
DarkLion2008-04-08 20:57:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GünkutÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2008
İl: Izmir
Mesaj: 231
GünkutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2008 02:17
Böyle açık bir alanda üretildiklerini bilmiyordum, paylaşımın için teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrbezginÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 208
mrbezginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2008 03:01

     Nakliye koşulları çok kötü... Forumda birçok kez yazıldı ama tekrar yamakda fayda var.  Bu konuda ne zaman bilinçlenicez yada doğru bilinç hangisi? 

     Bende kaplumbağ besliyen ve bundan çok keyif aldığım hayvanseverim.  Kaplumbağları almamak mı çözüm yoksa nakliye şartlarını değiştirmek mi? Düzgün nakliye şartlarında belki maliyet yükselicek 5 ytl ye satılan kaplumbağlar belki 50 ytl ye satılıcak ki bence doğrusuda budur. 
    Bu eleştirim Modaratörleri biraz kızdırabilir.  Forumda "piranha" ile ilgili konular yasaklandı.  Sebebi belli canlı balık özellikle ucuz ve şişman göründükleri için "Japon" balıklarının verilmesi (ama japon balıkları piranhalar için çok yararlı değildir).  Neyse konu bu değil.  Bunu yasaklıyan Forum yönetimi (ki bence kesinlikle canlı yem verilmesiyle ilgili haklılar ama kuru yemle nasıl büyültülür merak ediyorum) Kurtları canlı canlı balıklara vermek konusunda aynı hassasiyeti göstermiyorlar.  Yoksa kurtlar canlı değil mi? Yoksa bir balık kurtdun yarısını ısırınca canları acımıyor mu? Yoksa üreme haklarını ellerinden almıyor muyuz? Yoksa şekilsiz çirkin görünüşlü ve pis şartlar altında yaşadıkları için tüy kuyrukları olmadığı için yaşama hakları yok mu?  Artemiada aynı şekilde.  Yeni yumurtadan çıkartıp yavru artemiaları balıklaraafiyetle verdiğimiz zaman cani olmuyoruzda lepistes yavrularını verince cani oluyoruz?
 
    Belirtmek isterimki ben her türlü canlı yeme karşıyım ama canlı yemin balıkların büyümesinde önemi büyük. 
 
    Sonuç olarak Kaplumbağlar, Lepistesler, Artemialar, Kurtlar vb... Yaşam şartının, hobi etiğinin çizgilerini kesin çizmek lazım.
 
    Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zehrÇevrim Dışı

[B]3004,1[/B]
Kayıt: 13/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 132
zehrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2008 03:13
Merhaba,
Döküman kaplumbağa üretmek isteyenler için oldukça faydalı, ancak artık kırmızı yanaklı kaplumbağalar uzakdoğudan, özellikle çinden ve singapurdan geliyor. Anavatanı kuzey ve güney amerika olan kırmızı yanakların singapur kaplumbağası olarak satılmasının da sebebi bu. Dökümanı tamamen okumadım ancak özetle; Louisiana'da kaplumbağa üretiminin uzun zamandır yapıldığını, 60'larda toplam üretimin 15 milyona ulaştığını ancak daha sonra çocuklarda Salmonella bakterisinin neden olduğu enfeksiyonların artması sonucu ABD sınırları içinde satışının kısıtlandığını, 10 cm den küçük kaplumbağaların ticaretinin yapılamadığını anlatıyor. Geri kalan kısmında ise kaplumbağa üretmek için gerekli teknik bilgiler yer alıyor.
    Bugün ABD'den kaplumbağa ithalatı çok özel koşullar altında ve oldukça masraflı olan bir durum. Türkiye pazarına ulaşan kaplumbağaların tamamı büyük kısmı Çin ve Singapur olmak üzere, Uzakdoğu'dan ve Avrupa'dan geliyor. Her yıl "40 milyon" kırmızı yanak dünyanın birçok yerinde alıcı bekliyor ve tabii ki çok büyük bir kısmı telef oluyor. Sanırım bu sitede Çin'deki üretim koşulları ile ilgili bir fotoğraf görmüştüm. Kaplumbağa ticaretinin yasaklanması dileğiyle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir