hobiden soğumak üzereyim.


JEOMENÇevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 87
JEOMENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2012 19:18

Herkese merhaba. yaklaşık bir buçuk aydır bu hobiyle uğraşıyorum.burada okuduklarımı da mümkün oldugunca uygulamaya çalışıyorum.fakat birşeyler ters gidiyor.daha önce 3 lepistesim ölmüştü.onlardan sadece 1 tane yavru almıştım.yavru bugüne kadar gayet iyi yaşıyordu.20 lt lik akvaryumda 1 hafta tek başına yüzdü.2 haftada 1 cm oldu nerdeyse.tekrar 3 tane lepistes aldım onlarla da iyi şekilde yaşıyor.1 hafta oldu yeni balıkları alalı ama yavruyu yemediler.yetişkin olanlar hasta gibi davranıyor.yavru olanı yarım saattir ufacık akvaryumda arıyorum bulamadım.sanırım yavruyu yediler.bu hobiden soğumak üzereyim.daha doğrusu lepistesten soğudum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetkeşanÇevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2006
İl: Edirne
Mesaj: 142
mehmetkeşanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2012 00:01
Samet kardeşim;hepimizin bu hobiden soğuduğu,hatta bıraktığı ve daha sonra tekrar başladığı dönemler olmuştur.Gerçekten de yavru kayıpları,balık ölümleri,hastalık süreci ve buna benzer şeyler yüzünden neredeyse tabiri caizse hayattan soğuduğum zamanlar da oldu.Fakat önemli olan yılmadan,bıkmadan bu olanları tecrübe etmek gerek.Mesela lepistesler sık bitkilendirilmiş tanklarda ve düzgün yemleme ile yavrularına dokunmazlar.Akvaryuma yeni alınan balıklar uyum sürecinde hastaymış gibi davranabilirler;gerçekten hasta olabilirler,strese girmişlerdir,su ölçülerin uymuyordur(ph gibi) birçok neden vardır.Öncelikle besleyecek olduğun tür ne ise o türün yaşayabileceği tankı çok iyi hazırlaman gerek..Bunun içinde forumdaki makaleler ve tanıtımlar sana çok yarar sağlayacaktır.Bunun dışında sormak istediğin sorular var ise eminim birçok usta sana en doğru cevapları vereceklerdir.Sana şimdiden sağlıklı hobiler dilerim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BuR0cKÇevrim Dışı

Kayıt: 19/11/2011
İl: Bursa
Mesaj: 326
BuR0cKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2012 10:32
Samet Bey daha önceki konunuzda da yazmıştım 200 litrelik bir akvaryuma geçmek istediğinizi yazmıştınız ve en doğrusu olduğunu düşündüğümü belirtmiştim. Sanırım hala 20 litrelik akvaryumu kullanıyorsunuz değil mi ? Eğer böyleyse balık ölümleriniz kaçınılmaz olur ne yazık ki stresten dolayı. Şimdi bazı arkadaşlar pet shoplarda balıkların daha küçük akvaryumlarda tutulduğunu yazacaklardır belki ama orada balıklar yaşamıyor, yaşamaya çalışıyor siz de aynı ortamı sunarsanız eğer malesef kayıplar yaşarsınız. Yanlış hatırlamıyorsam hobiye başlayan hemen hemen her hobici gibi sizin de maddi sorunlarınız vardı bu konuda, 200 litre değil de 100 litre civarında bir akvaryum alabilirsiniz şimdilik dış filtre de çok acil değil fakat zamanla onu da yerleştirmelisiniz ve bol bol saklanma yeri mümkünse bitkilerle. Öncelikle bunları yaparsanız daha sonra akvaryumunuza ekleyeceğiniz balıklar eminim ki çok mutlu ve sağlıklı olacaklardır tabi balıkları nereden aldığınız da önemli iyi araştırılması gerekir bu konununda bence. Bu hobi ne kadar zor ve sabır gerektirse de inanın bir şeyler başarınca sizden mutlusu yok başka hiç bir şeyde bu zevki alamıyorsunuz. Umarım faydalı olabilmişimdir. Hobiden hiç kopmamanız dileğiyle, iyi hobiler dilerim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JEOMENÇevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2012
İl: Ankara
Mesaj: 87
JEOMENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2012 11:12
Destekleriniz için çok teşekkür ederim.20 litrelik akvaryum küçük bir hacim ama alırken bunu düşünemedim. şimdi de elime para geçmesini bekliyorum. inanın rahat etsinler diye baya bir araştırma yaptım ama yine de başarılı olmadım. son olarak balığın kuyruğu yüzde 80 kayboldu. lepisteslerden yavru alma fikri güzel ama sanırım artık lepistes beslemeyeceğim. 200 litrelik bir şey alıp farklı balıkları yöneleceğim. ama bir yanım da lepistese devam et diyor. hobiden ciddi derecede soğudum tek bildiğim bu. cevaplarınız için tekrardan teşekkür ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir