Hobiye Geri Dönmek İstiyorum


letif42Çevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2017
İl: Yurtdisi
Mesaj: 5
letif42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2017 20:29
Merhaba arkadaşlar başlıktata belirttiğim gibi daha önce bir kaç sene gönül verdiğim hobime uzun bir aradan sonra geri dönmek istiyorum.İlk seferde malesef akvaryumun küçüklüğünden ve deneyimsizliklerimden dolayı çok güzel anılar edinmemiştim :( Şimdi yeniden başlarken güzel bir başlayış yapmak istiyorum o yüzden sizlerden tavsiye rica edeceğim.

Niyetimde malawi akvaryumu kurmak var . İçinde 1 erkeğe 4 dişi şeklinde toplam 5 maksimal 6 bakımı ve üremesi çok zor olmayan sarı prenses veya onun benzeri cikletler bakmak istiyorum . Sorum şu : yukarda yazdığım şekilde bi koloninin stressiz yaşaması ve üreyebilmesi için bana önerebileceğiniz minimal akvaryum ölçüsü ve hacmi nedir ? İnternette fiyatı beni zora sokmayacak 80x40x35 boyutlarında bi akvaryum buldum. maksimal 6sarı prenses veya demasoni gibi balıklardan oluşan bi koloni için bu ölçüler yeterli olur muydu ?

Sorum üzerine ve malawi akvaryumları üzerine genel tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar her birinizin cevabı için şimdiden teşekkür ederim[:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brigantesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/11/2014
İl: Bursa
Mesaj: 3586
brigantesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2017 21:17
Hayırlı olsun. İnş. aklınızdaki kurulumu yaparsınız. Düşündüğünüz tankın boş hacmi 110 litre bunun içine sp için uygun ortamı hazırlamanız gerekiyor. Kum kaya , kayadan mağaralar gibi. Bunları ekleyince ekleyeceğiniz su hacmi iyice düşecek bu da balıklara sağlıklı bakabilmek için iyi bir durum değil. Aşağıdaki linkte sp için en az hacim 120 litre diyor (dekor çıktıktan sonra kalan hacim) o da bildiğim kadarıyla tek balık için sanırım. Yani bir koloni yapınca bu hacim artması gerekir. Cikletlere pek vakıf değilim , bildiğim genel akvaryum bilgileriyle size yardım etmek istedim. Üstadlar yardımcı olacaktır , yanlız şöyle birşey var balığımda sıkıntı var , hasta vs gibi açılan bütün başlıkların %90 ı hacim yetersizliğinden kaynaklanıyor.

[URL]https://www.akvaryum.com/labidochromis_caeruleus_sari_prenses_tatlisur_3_201.asp[/URL]



Verdiğim linkte besleyenlerin yorumları var muammer beyin yazdığı yorumu okumanızı tavsiye ederim [:iyi:]

Teşekkür Edenler: [T]202484,letif42[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir