Hobiye geri dönüş


CanTopalÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 812
CanTopalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2014 17:49
Merhaba arkadaşlar,kısa bir süre hobiyi bıraktım bunun için nedenlerim vardı (akv. çatlaması,ani balık ölümleri vs) arkadaşlar akvaryumumu 2 ay önce tamir ettirdim düzenledim güzelce kurdum (70 litre) balıklarımı aldım 2 hafta sonra tüm balıklar aynı anda öldü. Bunun yazın suların daha çok bakterilenmesinden olduğunu düşündüm 7 küçük balığımın ölüsünü çıkardım akvaryumumdan sonra geri işe gittim su öyle 10 gün kaldı hiç dokunmadım işimden dolayı ilgilenemiyordum ha yarın ha bugün derken 10 gün geçti. Sonra akvaryumdan kokular gelmeye başladı sonradan aklıma dank etti benim 8 balığım vardı ama 7 ölü çıkmıştı sadece. Akvaryumu aradım taradım dekoru kaldırınca altından çürümüş ölü balığı gördüm. Buda diğerleri ile aynı gün ölmüş olmalı çünkü balığı alırken balık parçalandı uzun süre önce öldüğü belli oluyordu. Neyse bu balığıda çıkardım zar zor akvaryum suyunu çektim 1-2 cm derinlik su kaldı sadece akvaryumu götürüp boşaltmadım çünkü saat gecenin 2'si idi. 1-2 haftadır dinlenen sularımdan 40 litre aldım akvaryuma bastım. Bugünde bi 20 litre bastım. Su şuan bulanık çünkü kumun üstündeki pislikleri kepçe yardımı ile kaldırdım ve topladım bulanıklığı geçicidr yani. Neyse bugün Gap VII iç filtremi çıkardım eski büyük pipo filtremi taktım dekorları yerleştirdim, su şuan normal gözüküyor classic akvaryum kokusu var  özlemişim bu kokuyu 5-10 dakka kokladım annemler tiner çekiyom sandı sanırım  neyse aklıma bi olay geldi ben bu kaçak ölü balığı aldığımda akvaryumun camında aynı planarya gibi bi canlı vardı belkide planarya bilmiyorum tam o canlılardan vardı bugün iyice aradım ama hiç göremedim sizce yok olmuşlarmıdır ? akvaryuma balık eklersem sizce sorun olurmu ? ve bugün izinliyim haftaya izinim yok bugün balıkları halletmek istiyorum 6d 2e lepistes 6 cory 3d 1e molly alıcam sizce sorun çıkarmı ?

Okuduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim.
 
Not: Konuyu açacak yeri bulamadığımdan buraya açtım lütfen kusurumu affedin. İsrafil Can T.2014-07-14 17:50:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ysf.kurrtÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2014
İl: Ankara
Mesaj: 49
ysf.kurrtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2014 18:30
Merhaba öncelikle iyi günler.

Suyun dinlenmesi ve bügün kurman suyun bulanıklığının geçmesi çok iyi bir sorun olmaz ama 70 litre akvaryuma balık eklemen sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. akvaryumuna bir tane iç filtre alırsan gayet rahatlayacaksın hem suyunu temizler azda olsa hmde balıklarına hava sağlar.

Sağlıklı balıklar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvaristAhmet58Çevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 345
AkvaristAhmet58Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2014 20:54
Öncelikle hayırlı olsun. Kokusunu bende severim çekerim gidip gelip . Neyse balıklarla ilgili bir sorun çıkacağını sanmıyorum. İç filtreyi takın bence Yusuf abinin dediği gibi hem temizler hem oksijen bakımından fayda sağlar. Balıkların hızlı boylanması için çok güçlü olmamak şartıyla güçlü bir filtre almanızı öneririm ama elinizdeki de iyidir. Sağlıklı balıklar....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir