HOBİYE NASIL BAŞLADINIZ?


snakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/01/2009
İl: Mugla
Mesaj: 164
snakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2009 09:20
İlk olarak akvaristlikle 95 yılında abimin 30.000 canlı doğuran üretimhanesiyle tanıştım.

Abim hem bir hobi hem bir ticaret olarak bu işi yapıyordu. sayısını hatırlamadığım kadar akvaryum vardı. Bir evin tüm odaları ful akvaryum doluydu. Abimin birgün basketbol hayatında sakatlanması sonucu menüsküs ameliyatı olması gerekti ve o dönemde yem ile ilgilenen vardı ama akrabalarımızdan birinin eve gelip çok elektrik yakıyo diye şalteri indirmesi sonucu tüm balıklarını kaybetti. Sonuç olarakta ameliyattan sonra deynekleriyle üretimhanesine gelip gördükleri sonucu tüm akvaryumları parçaladı. Aglama

Bende ondan sonra ilk olarak evde başladım 97 yılında. ondan sonra 1 sene içerisinde 7 akvaryumluk küçük bir üretimhanem oldu. Sonra üniversiteyi kazanmamın ardından zorunlu olarak bu hobiyi bıraktım.

2008 yılının başlarında değerli bir abime 2. el balıklarıyla birlikte akvaryum aldık. Akvaryumda koi vardı. Abi koileri ver çiklet al dedim. Sağolsun beni hiç kırmaz. Eşime bile hep söyler serkan ne derse o, ikimiz için en iyisini düşünür der Tebessüm. Ney se benimde stresli bir dönemimde akvaryumcuya götürdü beni akvaryum senden balıklar benden dedi. 35 litrelik bir ayvaryum aldık, 1 çift minicik zebra aldık vede bir vatoz.

Şimdi o zebra çifti çok büyüdü ve 200 civarı yavruları var. 160x60x60 bir akvaryum yaptırdım, ondan öncede 75 litrelik bir akvaryum hediye geldi. Ev üretimhane gibi oldu.

Biraz uzun oldu arkadaşlar ama, bir roman gibi 14 yıllık bir serüven.

Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

el_abdulkerimÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2009
İl: Aydin
Mesaj: 29
el_abdulkerimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2009 11:34
90 senesinde babamın işyerinde 100e yakın lepistesle başlamıştım.2seneye kadar kurulu kaldı.sonra birgün gece ısıtıcının bozululmasıyla bütün balıklar mefta oldu.95ten sonra tankta ara ara yengeç,kaplumbağa,örümcek besledim.şuan canlı doğuran bakıyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvarist38Çevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 14
akvarist38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2009 16:26
ılkokula gıdıyodum bızım orda kaynak suyu vardı ordan kucuk balık yakalrdık kavanoza koyardık ama ne balıgıydı bılmıyıorumKahkahaekmekle beslerdım 2 gun sonra ölurlerdı  3 yıl once bı akramızdaysık onun lepıstesının doguma sahıt oldum acayıp hosuma gıtmıstı ben almaya karar verdım su an bı canlı doguran akvaryumum bırde cıchlıd akvaryumum var e tabı bıde yavruluk akvaryumu :) onlar benım herseyım sımdı dun paltım yavruladı 12 adet yenıden baba oldum saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TugayÇınarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 767
TugayÇınarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2009 18:24
ilk akvaryum heyecanım amcam sayesinde 100x30x40 bi akvaryumda basladı ve cabuk bitti 2 yıl aradan sonra 2 su kaplumbağası aldım ve geri verdim şimdi tekrar kuruyorum akvaryumu sp ve mp alıcam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alperen_ylcÇevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2009
Mesaj: 204
alperen_ylcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2009 22:23

Bu balık hastalığı bende küçük yaştan beri var.Balıklara ve akvaryumlara ilgim gittikçe arttı.İlk önce ufak bir akvaryumla başlamıştım, henüz 6 yaşında idim.İçindekiler henüz japondu :D.En sonunda 14 yaşında lepisteslere geçtim.Şuan 16 yaşındayım cichlid ve daha bir çok balıktürünü üretimini yapıyorum.Bana canlılar zevk veriyor.İlgim her geçen gün artıyor...

 
saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

newremberÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 57
newremberÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2009 22:52
İlk olarak 1974 de başladım.Önce evden muhalefet ettilerdi,sonra rahmetli babam benden daha fazla bakar oldu,bir müddet sonra akvaryumlarımızı ayırmıştık.Plati ve Lepistes tabii balıklarım.Zaten canlı doğuranlar,Japon ve bazı Tetralardan falan başka balık yoktuki.Askere gidene kadar baktım,gelince tekrar bu sefer Japon besledim.Evden ayrıldım,evlenince bir müddet baktım.İşyerlerime,çalıştığım şirketlerde müsaitse baktım aralıklarla.Enson 2 ay evvel internette dolaşırken akvaryum.com sitesini görüp,siteye girince gene merak sardım,uzun bir süre yazılanları okudum ve "cichlid " ler hakkında yazılanlardan etkilenerek yeni tankı( yeni nesil böyle söylüyor ) kurdum.Amatörce, baktığım balıklara iyi bir yaşam ortamı sunarak onları yaşatmaya çalışıyorum.İlk yıllarda ben balık falan bakmamışım.Su dolu bir yerde,bir takım canlılar dolaşmışlar.Şu andaki olanaklar,sitenin sunduğu bilgiler doğrultusunda insan daha bir zevkle bakıyor.En azından akvaryumculardan "erkek " isteyince "dişi", veya tam tersi "dişi " isteyince "erkek" balık almıyor,çeşitli yem,ilaç,filtre,kum,...gibi materyellerin ne işe yaradıklarını ve gerekip gerekmediğini sitemiz desteğiyle sağlayabiliyoruz.Herkese iyi balıklar dilerim,sağolun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratarÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2009
İl: Izmir
Mesaj: 44
muratarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2009 17:33
Ben Orta okula giderken yani 92 senesinde bir kommşumuzun babama senin oğlana bi akvaryum alalım demesiyle başladım. 35 lik bi akvaryumum vardı pipo filtreli içindeki balıkları net hatırlamıyorum ama sanırım lepistesdi ısıtıcısız olarak lepistes baktım 6ay kadar sonra da öldü hepsi benim de hevesim kaçtı zaten sonra evlenmeden önce alrıgen bir akvaryum almıştım (3-4 sene önce) . İçine japon ve 2 pangasyus koydum hala yaşıyorlar . kendime de 6 ay önce kadar ilk akvaryumumu kurdum şimdi 3 tane var ama doyamıyorum şu an kiradayım kendi evime geçince muhteşem bir akvaryum yapmayı planlıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir