Hormon


RadinantÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 3812
RadinantÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 22:01
G-2 Forum kurallarına uymayan kişileri uyarmayınız, tartışmaya girmeyiniz. İlgili mesajın altındaki hata var () tuşuna basarak durumu yönetime rapor ediniz.
 
G-4 Tüm kurallar haricinde öngörülmeyen durumlar oluştuğunda karar alma ve gerekirse yaptırım uygulama yetkisi yönetime aittir. Bu gibi öngörülmeyen durumlarda, durum kurallarda belirtilmediği için karar olabildiğince üye lehine alınmaya çalışılacaktır.

G-5 Yönetim; üyelerin foruma karşı yaptığı kural hatalarında daha tavizkâr olurken, üyelerin üyelere karşı yaptığı kural hatalarında daha kuralcı bir tavır izler.
 
2-1 Forumlarda kişisel tartışma yaratan, toplum kurallarına uymayan, toplum düzenini bozan, hakaret eden, Türkçe imla ve dilbilgisi kuralarına uymayan üyelerin mesajları silinir veya düzenlenir.
 
Saygılar
Radinant2009-06-07 22:02:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ahmet KURUÇAYÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 380
Ahmet KURUÇAYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2009 23:14
[QUOTE=Ahmet KURUÇAY][QUOTE=ozmet]Osman Merhaba
Petshopların ve bazı balık besleyenlerin "hormon" olarak kullandıkları ve balıkların olduklarından daha erken renklenmesine ve büyümesine sebep olan  maddelerdir. En çok kullanılan testosteron hormonu içeren preperatlardır. Testosteron bilindiği üzere erkeklik hormonudur. Anabolik etkisinden dolayı sporcularında bir zamanlar yoğun kullandıkları bir maddedir. en büyük yan etkisi kullanan kadınlarda ikincil seks karakterlerini gelişmesidir. Bunlar kılların çıkması, sesin kalınlaşması gibi. Balıklarda ise daha yavruyken kullanılmaya başlandığı için dişi balıkların eşey organlarının gelişmemesine ; bu da yavru alamamaya sebep olur. evet erken renklenmeye sebep olur ama hormon verilmesi kesildiği zaman renk kaybolur.
En kötüsü bu olanların geri dönüşümsüz olmasıdır.
Son olarak hormon kesinlikle kullanılmamalıdır.
Saygılar
[/QUOTE]
 
 
Mehmet hocam, maşallah, reçete gibi döktürmüşsünüz.Yazınızın noktasına virgülüne kadar katılıyorum,kendimde ilaçlarla falan sürekli iç içe oldugum için biliyorum.
Konuyu açıldıgı zamandan bu yana takip ediyorum,bende balıklarda renklendirmek için kullanılan < HORMON > İlaçlarıyla ilgili uzun uzadıya düşüncelerimi yazmak istiyordum,eksik olmayın siz kısa ve öz konuya açıklık getirmişsiniz.
Şunuda (ÜZÜLEREK)Mutsuzbelirtmeden geçemeyecegim.Ne yazıktırki bu işin ticaretini yapan bir çoook üretici,petşop sahibi konuda bahsi geçen ilaçları ve türevlerini ticari zihniyet sonucu malesef renklendirmek adına balıklara vermektedir.İşini hakkıyla gerektiği gibi layıkıyla yapan yokmu tabikide var işte bu arkadaşları buradan tekrar tekrar kutluyorum.
Vitaminmi, hormonmu, renklendiricimi alın size isimleriTebessüm  SERA,TETRA,TROPİKAL,NLS İyi besler,hemde çok besleyicidir
Çabuk geliştirir,hele birde renklendirmesi varki,bir görseniz.Sağlıklı HORRRMONSUZ ve bol yavrulu hobi dileklerimle,sağlıcakla kalın.
[/QUOTE]
 
Temenni ediyorum,bir çok arkadaşımız veteriner arkadaşımızın yazmış oldugu bu yazıyı okumuştur. Hayatları mahveden bu kelimeyi bu sidede bir daha inşallah duymayız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZynttnakncÇevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 1
ZynttnakncÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2023 23:42
Arkadaşlar kapya kirmizi biber çoğu akvaryum baliğinı renklendirmekte kullanılan doğal bir renklendırıcıdır çok fazla bilinen bir yöntem değil ustundekı jelatini soyup küçük küçük kesip haşlayın baliklariniza verin haftada bir iki öğün doğal zararsız hizli renklenmesını sağlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir