İç Filitre Süngeri Hakkında


efsanemckbÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 76
efsanemckbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 12:23
Arkadaşlar asian star 4 katlı iç filitre var elimde yalnız 2 katında sünger var bu süngerle iyice eridi ve küçüldü bunları değiştirmem lazım, bu süngerleri nerede bulabilirim, akvaryumcuya sordum ben yurtdışından getirtiyorum dedi (yurtdışı dediği için fiyatını sorma gereği bile duymadım ) kendim evde bulaşık süngeri koydum  o da olmadı, bendeki süngerlerin biri geniş gözenekli biride ondan biraz daha az gözenekli, bulaşık süngeri çok gözenekli olduğu için olmuyor, nasıl bir yol önerirsiniz bana.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cief17Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 542
cief17Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 13:26
Akvaryumcuların çoğunda biosünger adıyla mavi bir sünger tabaka halinde satılır. Bundan alıp eski süngerlerinize benzer boyutlarda keserek filtrenizi kurabilirsiniz. Filtrenizin modelini ve çalışma şeklini bilmesemde bu süngeri kullanmanızın problem çıkaracagını sanmıyorum. Ayrıca farklı gözenek büyüklüğü oluşturmayada çalışmayın. Tüm gözeneklerin aynı olmasıda sorun yaratmayacaktır. O marka çok bildikve popüler bir marka değil, orjinal süngerini bulabileceğinizi pek sanmıyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ercangngrÇevrim Dışı

Kayıt: 25/06/2007
İl: Ankara
Mesaj: 140
ercangngrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2013 14:20
Bence maliyeti düşürmek açısından yorgancı elyafı kullanabilirsiniz filtre haznesinin gözenekleri geniş ise elyaf iplikleri haznenin dışına çıkıp akvaryumda sinir bozucu durumlara sebep olabilir bunun içinde filtre torbaları kullanabilirsiniz kolay gelsin.bu arada bulaşık süngerlerini kesinlikle tavsiye etmiyorum özellikle yeşil tabakalarını camları silmek için bile olsa akvaryumunuza sokmayın çünki rengini suya bırakıyor tabi onunla beraber ne kimyasallar bıraktığını siz düşünün artık..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir