İÇ FİLTRE BENİ ÇILDIRTTIII


joseredoxÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 16
joseredoxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2012 16:17
60 litre akvaryumum var ve sobo 1000wf 650l/h marka iç filtre kullanıyorum bir türlü akvaryumumda temizliği sağlıyamıyorum.Haftalık su değişimi yapıyorum düzenli dip çekimi yapıyorum ama suda dolaşan nokta nokta kuçük küçük tortulardan pisliklerden kurtulamıyorum.Filtreyi durduğum zaman su mükemmel ve berrak şekilde ama filtreyi çalıştırğımda gene aynı şekilde oluyor.Filtremi değiştirmem gerek  dış filtremi şart illaki ne yapmam gerek lütfen biri bana sorunumu çözücek bilgi versin şimdiden çok teşekkürler.
joseredox2012-03-02 18:01:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zupermenÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 216
zupermenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2012 19:07
Vermiş olduğunuz bilgiler yetersiz akvaryumunuzun bir resmini çekip koyarsanız. Sanırım çözüm üretilir.
Ama kısaca akvaryumda yaptığınız dip çekimi yetersiz, yada yanlış methot. Bunun sebepleri balık yoğunluğu, fazla yemleme, kumun kalitesizliği, filtrede kullandığınız malzemelerin suya tortu bırakması, balıklarınızın cinsi, akvaryum kurulalı ne kadar oldu vb. yani bunları bilirsek size sanırım yardımcı olabiliriz. Ayrıca dip çekimini nasıl yapıyorsunuz?

Ben linkini verdiğim dip süpürgesini yaptım, balıklarım yüzünden üstteki hazneye birde tek kat elyaf koyuyorum içine ve inanın çok memnunum sizede tavsiye ederim yapımı basit,ucuz  ve günlük olarak kullanabiliyorsunuz. Siz bilgileri verin çözeriz. ALLAH'ın izniyle.

http://www.akvaryum.com/Forum/dip_supurgesi_yapimi_3_tl_k557336.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

joseredoxÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 16
joseredoxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2012 20:52
Akvaryumumun resmi çekip koydum akvaryumum yaklaşık 1 aylık akvaryum ve canlı doğuran besliyorum 6d 3 e lepistes 2 d plati 1e plati 1 d 1 e siyah moli 1 çöpçü birde vatoz var akvaryumum 60 litre ve pet shoptan aldğım benzin pompasına benzer pompayla dip çekimi yapıyorum filtremi aldğım gibi kullanıyorum ve içinde sadece siyah sünger var ayrıca bir katkı maddesi koymadım ve supervit marka pul yemlerden kullanıyorum yardımlarınız ıcın simdiden tesekkurler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zupermenÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 216
zupermenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2012 10:27
Öncelikle akvaryumunuz tamamen üzgünüm ama yanlışlıklarla dolu. Bu tür balıklar özellikle siyah moliler olanlar zor balıklardır. Akvaryumda bir miktar kaya tuzu eritilip atılmasını severler. (Bir çay kaşığı kadar eritip direk balıkların üzerine gelmeyecek şekilde) Dişi olan siyah molinize dikkat etmenizide şimdiden öneririm (Görüntüsü itibariyle). Neyse gelelim asıl konuya İlk fırsatta akvaryumunuzun altına 2 cm arkasına fonun arkasına 2 cm köpük koymalısınız. Çünki kışın çetin geçtiği bu günlerde akvaryumun camlara özellikle geceleri taban doğru olan yerlerinde ısı salınımları azalır. Akvaryumunuzun suyunu ya tam doldurun yada ışık gözünüzü rahatsız etmeyecek şekilde ön camın su dışında kalan yerine bir şerit çekmeniz akvaryumunuzu göze daha hoş hale getirecektir.
Şimdi sizi rahatsız eden bulanıklık konusunda ise şöyle; akvaryumun kum tabakasında zamanla üstte ve zaman geçtikçe dibe doğru bir bakteri kültürü oluşur. Bu bakteri kültürü özellikle ilk zamanlarda daha bir birbirine yapışık halde zamanla daha kopuk şekilde gelişir. Siz suyunuza çok fazla bir şekilde hareket verirseniz bu bakteri kültüründe zayıf olan halkalar suyunuzda yem atıklarıyla birlikte hareket eder. Buda sizi rahatsız eder. Önerim şudur ki bu tür bir akvaryumda suyunuzu devirdaim yapan iç moturunuzun ucuna bir hortum uydurursanız su akışı yavaşlayacaktır. Bu hortum ne kadar uzarsa suda o kadar yavaşlıyacaktır. Ancak hortumun yönünü birde cama vurdurursanız su dahada yavaşlar ki şu anda sizin buna ihtiyacınız var. DIY bölümünde birçok filtre kendin yap sistemler mevcut bu filtrenizin yavruluk tarzında bir kabın içine hortumunu uzatıp akıtıp birde içine biraz elde malzemelerden takviye ederseniz. Küp şeklinde sünger tarzı, tadından yenmez. Ama ben uğraşamıyacağım derseniz bir şelale filtre size öneririm. hem yerden tasarruf sağlar. Ancak o şekilde akvaryum suyunu aşağıda tutacak olursanız. Şelale hem ses yapar hemde suyu çekmede sıkıntı çıkarır. Eğer şelalede kullanırsanız akvaryuma suyun döküldüğü yere bir taş koyun su akışı bu taşın üstüne gelsin ki gene kumdan taban kalkması kaynaklı sıkıntılar olmasın. Unutmadan şelale filtrelerde artık bazı modellerinde çek valf sistemi bulunduğundan suyu kaçırmamaktadır. Sonuç olarak su akış hızını mümkün olduğunca düşürün Filtrenizi birde biraz daha yukarı doğru çekin eğer suyuda doldurursanız sıkıntı biraz daha azalır. Yemlemeye de dikkat.


Şuna takılmayın dip tertemiz olsun. Suda hareket vererek pislik toplamak her zaman sudaki atıkların daha çabuk çözünmesini sağlar. Ayrıca dip temizliğinizi haftalık yaptığınızda kumu kaldırımayacak şekilde dip çekimi yapmanızı öneririm. Sudaki mikron bazındaki partekülleri tutucu olarak size zeoliti de ayrıca öneririm hemde bakteri kültürü açısından çık faydası olacaktır. Bir kap, pet şişe herhangi bir şeyin içine koyup iç filtreden hortumla bir düzenek ayarlanabilir. Yada şelale tipi bir filtre edinirseniz iş daha kolay olacaktır. Umarım yardımı olur anlattıklarımın. Kalın sağlıcakla....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir