İç parazit bulaşıcı mı?


badboy87Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2009
İl: Ankara
Mesaj: 400
badboy87Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2010 20:42
Şu an arkadaşıma ait 2 adet discus var büyük ihtimal iç parazitleri var bunları verdikten sonra kendi balıklarımı alıcam acaba suda parazit bırakırlarmı getireceğim discuslara bulaşırmı suyum çok iyi oturmuş durumda, sump kullanıyorum suyu değiştirmeden ne yapabilirim persamol kullansam balık koymadan önce discus su şartlarını bozarmı acaba, sakıncası yoksa imzamdaki tanka ne ölçüde kullanayım.
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: yem yemiyor, beyaz dışkılama

Akvaryum Kapasitesi (litre): 380lt yaklaşık

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 adet cüce vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 29 derece

Filitrasyon: sump 90lt 4 bölmeli

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
badboy872010-01-27 21:21:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

farabundoÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2005
İl: Ankara
Mesaj: 360
farabundoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2010 22:30
Eğer iç parazitten eminseniz, karantina tankına ayırın orda tedavi yapın derim ama tankınızda kum vs. yoksa ana tankta da tedavi yapabilirsiniz.Tedavi bitmesine mütakip ana tanktan  % 50 yakın su çekip dinlemiş su ilave edin.Eğer hastalık devam ediyorsa tedaviyi tekrarlayın farklı tedavi yöntemleri öneriliyor iç parazit dediğiniz hastalık farklı sebeplerden olabiliyor verdiğiniz yemlerden, su değerlerinden, verdiğiniz yem miktarlarından, stresten, tedaviye başlamadan önce bence en önemli soru balıkların neden iç parazit olduğunu bulmak ayrıca tedavi sırasında balıkları mümkün olduğunca az strese maruz bırakmak eğer balığınızı çok fazla strese sokarsanız tedavi sırasında kayıplar yaşıyabilirisiniz, bu arada discuslar sürü balığıdır 1-2 balık alınmaması tavsiye edilir, ayrıca discusları bir seferde alıp mümkün olduğunca değiştirilmemesi öneriliyor.
Biraz uzun oldu ama ben yerinizde olsam o iki discusu karantina tankına alıp ana tankı boşaltıp permasolla dezenfekte edip yeniden kurarım risk atılacak bir balık değildir  discus kanımca.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

özer1907Çevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 42
özer1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2010 23:06
Öncelikle geçmiş olsun kardeşim.Şunu söylemeliyim ben tropheus beslemekteyim.Bu iç parazitten(bloat)tan 10 gün içinde 13 balığımı kaybettim.Kesinlikle bulaşıcıdır.Belirtiler beyaz dışkı diğer balıklardan ayrı durması halsizlik,yeme ilgisiz kalması hastalığın ilerleyn safhalarında da karın şişmesi gerçekleşir.Bu belirtiler mevcutsa tedaviye derhal başlamanızı tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

badboy87Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2009
İl: Ankara
Mesaj: 400
badboy87Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2010 23:50

Balıklar geldiğinde hastayı zaten, benim tank boştu yeni kurmuştum arkadaşımında akvaryumunu boşaltması gerekiyordu benimkine koyduk geçici olarak şimdi akvaryumunu kurdu vericem balıklarını artık tedavisini forumdan öğrendiklerimiz kadarıyla onun akvaryumunda yapıcaz, benim asıl sormak istediğim balıkları verdikten sonra suyu değiştirmeden sağlıklı balık koyarsam onlarada bulaşır mı idi Murat abi persamolden bahsetti kısmen cevabı aldım, 2 adet olmasıda discuslara alışma problemi yarattı zaten Murat abinin sayı konusunda bahsettiği gibi. Şunuda belirteyim Özer abinin bahsettiği galiba doğru discusun birisi hastaydı sadece diğeri yem yiyordu ve yüzüşü vs. normaldi fakat önce karın şişikliği oluşmaya başladı ortası içeri doğru çökmüş gibi oldu şişiklikten dolayımı öyle oldu bilemiyorum ama şimdi oda yem yemiyor ve ikiside saklanıyorlar şimdi. Diğerinin yem yememesi son yaptığım değişiklik yemden ve misafir çocuğundanmı diye aklıma geliyor yem değiştirdiğim gün misafir geldi çocuğu ben evde yokken sanırım korkutmuş balıkları hiç saklanmayan balık bile saklanıyor ve yeni aldığım yem tetra diye aldım önce yem yiyen sağlıklı balık aldı attı ağzından yemedi hiç yem kaldı öylece, gittim sera aldım ondanda birkaç tane aldı gerisini yemedi yemden bir şey bulaştı sanırım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

farabundoÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2005
İl: Ankara
Mesaj: 360
farabundoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2010 08:52
Muhtemelen yeni tank sendromu ve buna bağlı stres su ısınının artırın iyi havalandırın tabi tank bitkili değil ise ya ağızdan yada suya flagy uygulayın yanlız suda uygulayacaksanız söyelenen dozun geçebilirsiniz, flagy den sonuç alamassanız ya sera bactapour dricet veya azoo'nun iç parazit ilacı geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir