İÇ PARAZİT


turgut06Çevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 166
turgut06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2013 12:45
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:karın çökmesi yem yememe

Akvaryum Kapasitesi (litre):150

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:lepistes

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):26 sıcaklık

Filitrasyon:Doplhin c 500 ve 15 wat iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:ünlü markanın hap şeklinde iç parazit yeni ,flg.dezenfektan ve çeşitli antibiyotikler

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Arkadaşlar  150 lt tahmini 100-150 adet lepistes beslemekteyim son 6 aydır iç parazitten dolayı başım belada yukarıda belirtiğim ilaçları kulandım haftada bir mutalaka akvaryumdan dip çekimi yaparım iç filteyi mutlaka temizlerim ayda 1 defa dış filtre temizliği yaparım yem olarak kaliteli markaların lepistes için olan yemlerinden kullanmaktayım.3-4 çeşit yem .ilk olarak bir markanın iç parazit için çıkardığı yemi kullandım bir süre faydası oldu gibi gözüksede tam çözüm sağlamadı yunus balıklarımda bir zamanlar kullanmış olduğum flg denemim akvaryuma 2 adet flg eritip hava motu ile 3 gün bol miktarda havalandırma yaptım ama yinede olmadı permosal denen ilaçla tüm akvaryumu dış filteri temizledim balıklarda dahil 2-3 hafta süre içerisinde hergangi bir sorunla karşılaşmadım ama belli bir süre sonra tekrar hastalık gözüktü şimdi sarımsaklı yem kullanıyorum ama yine bu hastalık devam ediyor daha önce bir sürü hastalık gördüm çoğunda 1-2 balık kaybı ile kurtardım özellikle lepistes için bu hastalıtan kurtulmanın yolu nedir.Akvaryumun içindeki lepisteslerime acımasam hepsini atıp yeni baştan akvaryumu kuracam ama olmuyor işte.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ömer atakavÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 341
ömer atakavÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2013 13:37
Öncelikle sebeblerden bahsedelim niye iç parazit olur balık.
1.Aşırı kalabalık tank dolayısı ile aşırı yemlemeden
2.Dana yüreği ciğeri vs ev yapımı yemlerden
3.Düzensiz yada hiç sudeğişimi yapmamaktan
4.Filitrelerin bakımını yapmamaktan 
5.Verilen yemin filitreye kaçıp su kalitesini bozmasından.
6.Yem ve dışkıların kumda birikip su kalitesini bozmasından(bu yüzden üretimde cama cam kullanılır.)

Tedaviside
Şartlar düzeltildikten sonra azoo discus endoparazit üzerinde yazan ölçüde yeme emdirilip yada suya eklenir.İlerlemiş vakalara yapılacak pek bişey yoktur.

Benim bildiğim en iyi ilaç balığı hastalandırmamaktır.Bu yukarıdaki şıklara dikkat ederseniz iç dış hiçbir hastalık göremezsiniz.
saygılarımla
ömer atakav2013-03-21 14:34:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasançifçiÇevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2012
İl: Çanakkale
Mesaj: 127
hasançifçiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2013 21:41
 bende de daha önce beslediğim moly ve sonrada msobo ve afra balıklarımda yaşadım. Akvaryumcularda satılan ilaçlar oldukça dar spektrumlu ilaçlar. ..Bunların yerine sefalosporin grubu  kullandım 3 gün sonunda balığın cinsi ne olursa olsun bakteriyel kökenli ise, çözüm. ..

karantina tankım 20 litre, kullandığım ilaçlar  flagyl+ prefix tablet(yarım olarak ikiside) ve eczanelerde bulunuyor balığı bu suyun içinde tutun (ısıtıcı ve havalandırma mutlaka olmalı) 3 günün sonunda %50 su değişimi yapın ve 1 günde bu şekilde bekleyin. Bu zamana kadar balığın normal davrandığını elbette farkedersiniz. Eminimki balık sağlığına kavuşacaktır. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir