İç Parazitle ve Ölümler


mursetÇevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 40
mursetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2006 12:38

Arkadaşlar Selamlar ....

Bundan önce iç parazitle ilgili bir konu açmıştım, forumdaki arkadaşlar yardımcı olmaya çalışmışlar, hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. Fakat hastalıkla birlikte akvaryumum çok kötü bir sona geldi, onlarca emeğim ve bütün uğraşlarım bir çırpıda silindi, bu hobide insanın hevesini kıran en büyük faktörlerden birisi bu tarz olaylar olsa gerek. Akvaryumum da son on günde 19 tane lepistesim öldü ölen lepisteslerde bulunan ortak özellik ağız çevresi beyazımsı oluyor ve karın kısımları içeri göçüyordu üstten baktığınız zaman balık kağıt gibi duruyordu. Lepistes beslememden dolayı akvaryumda bol bitki vardı bu yüzden pek müdahale edemedim akvaryuma genelde karantina akvaryumumda bir çok yöntem denedim ama sonuç hüsran. (karantina akvaryumumda ısıtıcı ve hava motoru kullandım)

Bu Ölümler başlamadan önce düzenli olarak sabah - akşam iki defa tetra min yem veriyordum, haftalık %30 civarında su değişimi ve iç filitre temizliği yapıyordum, akvaryumun ısı oranı 26 derce sabitti, balık ölümleri başladığında dışarıdan akvaryuma herhangi balık yada bitki v.s. koymadım. Birde haftalık kullandığım sera nitrivec ve sera sıvı gübre vardı.

Şu an akvaryumda 13 adet balık var onlarında ölmiyeceklerinin garantisi yok. Sizlere bu konuyla ilgi bazı sorularım olacak ...

- Lepistesi bırakıp başka canlı doğuranlar beslemek istiyorum akvaryumun sadece %100 suyunu değiştirip, tekrar su doldurup 3 - 4 gün bekleyip yeni balıklar besleyebilirmiyim.

- Akvaryumumda lepisteslerin haricinde 3 çöpçü 1 adet vatoz var.

- Yoksa işin en zor olanı ve uğraştıranı akvaryumun hepsini baştan aşağı yıkamakmı. (Hiç sevmediğim bir çalışma)

- İç parazitin oluşma sebebi nedendir. Hastalık olmadan yapmamız gereken bir takım işlemler varmıdır.

Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar.

 

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egemixÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/11/2005
İl: Ankara
Mesaj: 3391
egemixÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2006 12:50

Bana göre sizin balıklarınız ölme sebep başlangıcı ağız kenarlarında oluşmuş beyaz pamukçuklar.Balık bu durumda halsiz,güçsüz kaldığı içinde iç parazite sebep vermiştir.

Siz Sera marka bactopur ve bactopur direc beraber kullanmanız gerekirdi ki geçiresiniz.Dip çekimide yapmıyorsanız nitrat amonyak fazlalığının verdiği bir sonuçtur.Çok ilereyici bir durum olduğu için  bir daha bu gibi durumlarda karantinaya hemen alıp söylediğim ilaçları kullanırsanız fayda görebilirsiniz.

Son kısma geçelim.Lepistesi bırakıp başka türlü canlı beslemek istiyorsanız hastalığı akvaryumdan atmak için mecbur komple kaldırıp sünger+kaya tuzuyla güzelce temizlemeniz gerekmektedir.Daha sonra dinlenmiş su takviyesi ve bir kaç gün arayla yaval yavaş balık atmalısınız ki akvaryumda olası  bir hastalık kalmışsa diğer balıkları kaybetmeyesiniz.

İç parazitin olma sebebi yetersiz beslenmedir ve  akvaryumdaki her hangi bir hastalığın tetiklemesinden kaynaklanır.Umarım açıklayıcı olmuşumdur.

Sağlıklı balıklar dilerim.

Saygılar,

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

numanoglu1986Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/09/2005
İl: Izmir
Mesaj: 563
numanoglu1986Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2006 12:51

Sanırım akvaryum çok büyük değil, %100 su değiştirip akvaryumu dezenfekte edin. Nitriveci her hafta atmanıza gerek yok. Akvaryumun kurulumu aşamasında bakteri kolonizasyonunun hızlı olması açısından kullanınız. İç parazitin oluşması bence yeminizden kaynaklanıyor, değiştirin ve en az 2 farklı yem alın. Balıklarınızı tek tip beslemeyin. Lepistesler diğer balıklara oranla daha narin balıklardır.

Kolay gelsin


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mursetÇevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 40
mursetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2006 22:47
Hulusi bey ve Refik bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Son bir çare akvaryuma metilen mavisi uyguladım, balıklarım baya düzeldi. Akvaryumu komple temizlemekten vazgeçtim. Yanlız ilaç attığım için su değişimi yapmam gerekirmi yani %20 - %30 civarı dip çekimi. Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2006 18:01

Tedaviyi bitirdiyseniz eğer %50 civarında dinlenmiş ve ısı derecesi aynı olan su ile değişim yapabilirsiniz.Birde Sera nitrivec eklerseniz tedavi sonrasındaki bakteri oluşumunu hızlandırırsınız.

Sağlıklı balıklar.

TaylanK2006-7-6 18:16:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir