İç parazitt


sasa01Çevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2014
İl: Kayseri
Mesaj: 88
sasa01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2014 15:56
İç parazit akvaryum içinde bulaşıcı bir hastalık mıdır acaba  hasta balıkları ayırmam lazımmı sarımsak tedavisi uyguluyorum 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2014 16:11
İç parazit adı üstünde bir hastalık değil bir parazittir. BU parazitler de yumurta dökerek ürerler. İçine yerleştiği balığın dışkısıyla yumurtaları akvaryum tabanına yayılır. Ve diğer balıklar da tabanı eşelerlerken bu yumurtaları farkında olmadan yiyebiliriler.
Size önerim tankınızı tamamen boşaltın, balıklarınızı temiz bir kepçe ile dibi çok bulandırmadan başka bir kaba alın. Sonra tankın kumunu uzunca bir süre bolca suyla durulayın ve temizleyin.
Filtre elemanlarını da temizlein akvaryumda varsa bitki, aksesuar taşlar var ise onları da temizleyin. Kumu kaynamış suyla yıkamanızı da öneririm.
Bu şekilde tanktaki yumurta ve larvalardan kurtulursunuz.
Etkilenmiş balıklarınız için ise sadece sarımsak tedavisi yetmez. Sitrax adlı bir ilaç satılmakta bu ilacın bir damlasını bir çorba kaşığı suda eritiniz ve bu suyu da yeminize emdiriniz. Sonra bu yemi de balıklarınıza veriniz. İlk başta yemeyebilirler fakat başka yem vermezseniz acıkınca yemek zorunda kalacaklardır. Bu şekilde ilacı almış olurlar. Bağırsaklarda yerleşmiş iç parazit kurtçuklarını da bu şekilde vücuttan atabilirsiniz . Tedaviyi tabanı boş cama cam bir tankta yapmanızı öneririm, çünkü tedavi sürecince dipten pislikleri çekmeniz gerekecek. Balığınızın düzeldiğini daha iştahlı yem yediğini ve normal dışkılamaya başladığını gördüğünüzde ana tankına aktarabilirsiniz. Bir tür iç parazit olan Camallus en tehlikeli türlerden biridir. bir kez balığa yerleşti mi ondan kurtulunması çok zordur ve etkilenmiş balığın ölmesi kaçınılmazdır. Dikkatli olunmalu ve sürekli balıklar gözlemlenmelidir. Ters bir şey gözlemlediğinizde fotoğrafını çekip buradan paylaşmanız durumunda en doğru tedavi yöntemi size bildirilecktir.
Sağlıklı balıklar dilerim

Saygılarımla

Eray

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sasa01Çevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2014
İl: Kayseri
Mesaj: 88
sasa01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2014 16:33
Değerli bilgiler için teşekkür ediyorum hasta olan balığı dışkısının normal ama çok az olduğunu gördüm dün sabah şimdi tedaviyi tüm balıklarıma mı uygulamak zorundayım 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir