iç prazitli balıklar


HamdiKULÇevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2010
İl: Sivas
Mesaj: 5
HamdiKULÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2010 00:36
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):200 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :haftada 2 kez dip cekimi.
Herkese selam ilk öncelikle. Arkadaslar gecen arkadasımdan aldıgım 4 tane 3 dişi 1 erkek yunus aldım fakat balılarda iç parazit var. Balıklarıda geri vermek istemiyorum işin açıkcası guzel yetişkin balıklar fakat balıklarda iç prazit var karınları hafifden içine çökmüş. Benim sormak istedigim balıklara ilaç tedavisine basladıkdan sonra balıkların karınları eski haline gelirmi?. İkincisi bulaşıcımıdır bu iç prazit olayı şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. ..
.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

farinksÇevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 82
farinksÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2010 01:02
İç parazit türüne göre çok hızlı bulaşabilir yada hiç bulaşıcı olmayada bilir bazı tür parazitler balıkları ara konakçı olarak kullanabilir ve üremeleri için başka bir canlıya daha ihtiyaç duya bilirler fakat bu akvaryumda pek görülebilecek bişey gibi durmuyor. Bildiğim kadarı ile tedavi başarılı olabiliyor fakat uzun soluklu bir çalışma gerektiriyor. Bence siz şimdilik imkanınız var ise balıkları ayrı tutunuz diğerlerinden. Ayrıca birşey daha soracağım iç parazit olduğundan nasıl emin olabiliyorsunuz?
saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HamdiKULÇevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2010
İl: Sivas
Mesaj: 5
HamdiKULÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2010 03:54

Cengiz bey,aldıgım yunuslarla beraber 2 tane daha balık almıştım biri snow prenses biride papagan, akvaryumda eşi olmadıgından bu iki balıgı bugun akvaryumcuya verip yem v. S aldım karsılıgında akvaryumcuda bunu onayladı iç prazit var bu snow prensesde papaganda belli deyildi ama snow prensesde baya karın içine çökmüştü,nerden anladınız dedim bariz belli dedi karın baya içine çökmüş dedi,bende teleşla evime gelim diger yunuslarıma baktım benim için önemli olan yunuslardı çünki,forumdada araştırdım ve emin oldum yunuslarımdada var iç prazit belirtileri var zaten belli inceledigim kadar. Ben biraz işin açıkcası pimpirikliyim :) karın çöküntüsü beni rahatsız ediyor ilaç tedavisine başlarsam zaman önemli deyil çöküntü gidermi yoksa verecegim bu balıklarıda. Şuda bir gercek ki yem yemeleri felan gayet normal ama birazda artık geç mi kaldım diye düşünmez deyilim balık bagışıklık kazanmış olabilirmi?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir