icemanimin ilk yumurta alışı


karahisarÇevrim Dışı

Kayıt: 17/08/2008
İl: Afyon
Mesaj: 242
karahisarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2013 01:48
yukarıdaki yumurta alan balığım
http://imageshack.us/photo/my-images/37/1000800j.jpg/

Boyut (cm): 100*50*40
Kapasite (litre):200(fonu düşersek 175 litre falandır)
Akvaryumu 06.11.2012 tarihinde kurdum 3 sp var 7 iceman var 1 demasoni var. Bunların cinsiyetlerinide tam bilemiyorum. Fotoğraflarından anlaşılabilirse dişi erkek olarak ayırabilen arkadaşlar bana yardımcı olabilirlermi. icemanleri ve sp. leri aldığımda 2-3 cm falandılar. şimdi 5 cm falan oldular ve icemanlerimden biri 4 gün önce ilk yumurtasını aldı buda benim cikletlerde ilk tecrübem olacak. Yem attığımda yeme hamle yapmasına rağmen sonra vazgeçti o an içim bihoş oldu ya. Annelik duygusu bu olsa gerek yavruları için aç kalmak, Neyse asıl konu şimdi ne yapmalıyım. Ayrı bi akvaryumum var ama bitkili 40 lt. içinde 10 lepistes yavrusu,3 k.karides,4 e.salyangozu var bu akvaryuma ayıramam. Bugün pimapen sinekliği aldım yavruluk yapıcam u15*y20*b10 şeklinde bir yavruluk bu yavruluğa alsammiki, kusturma yönteminimi uygulasam, ışıkları açmıyorum. Su değişikliği yapsam korkup yum. atarmı.
Özür dilerim konuyu yanlış yere açmışım.
karahisar2013-01-06 01:57:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZaferixÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1038
ZaferixÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2013 02:19
Selamlar maşallah diyelim. İlk yumurtası ise biraz acemilik çekebilir. Kusturmayın ki yumurta tutmayı öğrensin. Bende de 5 cm.lik bir sarı dişim ilk yumurtasında kusturmamıştım. 3 hafta 25 litrede bir çömleğin içinde bekledi. Rahat hareket edebileceği bir tanka koymanız lazım. Ama bu işlemi bana kalırsa 2 hafta bekletin. Yumurtalar olgunlaşsın. Atarsa da hayatta kalma şansları olsun. Yumurtanın kendi başına kımıldayabilecek gelişimi tamamlamış olmasını beklemenizi bunun için de 2 hafta beklemenizi öneriyorum. Başka bir yere koyacaksanız da gece yakalamanızı tavsiye ederim. Balık uyurken stres yaratmadan nakletmiş olursunuz. En azından ben o şekilde yaptım ve 10 canlı dünyaya getirdi. Şimdi balığı strese sokacak etmenlerden uzak durmalısınız. En azından 2 hafta bekleyin başka bir tanka alırsanız da stres yapabilir. Balığı yavruluğa koyarsanız korktuğu anda saklanacak yeri olmaz ve açıkta kaldığı için stres yaratırsınız. Bu bence tamamen size kalmış bir şey. Ama yavruluğa koymayın derim. Balığınız 5 cm civarı diyorsunuz. Bence son olarak 2 hafta bekleyip 25 litrelik bir tank edinip içine de saklanması için çömlek veya kayalarla mağara oluşturmanızdır. Sitede bir çok arkadaş farklı farklı şekilde yöntemler uyguluyorlar. Ben size kendi tecrübe ettiğim yöntemi aktardım. Sağlıklı Hobiler ve Saygılar...

NO: Balığı başka bir tanka almak istediğinizde, balığın şuan mevcut olduğu akvaryumun suyundan koymanızı şiddetle tavsiye ederim. Dip çekimi için de balığın çiftleştiği tanktan yüzey kısmından su alıp ufak akvaryuma koyabilirsiniz ama yavaş bir şekilde.
Serdarix2013-01-06 02:24:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karahisarÇevrim Dışı

Kayıt: 17/08/2008
İl: Afyon
Mesaj: 242
karahisarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2013 02:55

Serdar Bey; Diyelimki 2 hafta sonunda balığı ayırdım. Balığımda yumurtaları attı yumurtalara müdahale edicekmiyim kuluçka makinem yok k.makinesine kaç günlük yumurtalar konabilir. Stres yapmaması açısından yavruluğun etrafını dışarıyı göremeyecek şekilde kapatsam nasıl olur yavruluğun hacmide 30 lt falan olacak. Ayrıcı tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZaferixÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1038
ZaferixÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2013 03:08
Şimdi kuluçka makinesi edinmelisin ve balığı atarsa şansın varda görürsen kurtarabilirsin, kuluçka makinesine veya yavruluğua koyarsın attığı yavruları. Şansın varsa diyorum çünkü balık kendini aç hissederse attığı yavruları yeme ihtimali söz konusu. Yavruluğa koyunca da çorapla yavruluğu kaplaman gerekecek ki aralıklarından büyük balıklar yavruları çekip yemesin diye.
Kuluçka makinesine ben 4 günlük yumurta bile koydum ama 45 yumurta koydum 18 yumurta yavru oldu. Beklemen gerekiyor yani. Ne kadar çok kalırsa o kadar yaşama şansı artıyor ve balık daha sağlıklı oluyor. Anne sütü gibi düşün ağızda kalma süresini. Etrafını kapatsan balık ne yapar bilemiyorum ama düşünsene hapishane gibi olmaz mı?
Ama ondan önce kusturma videolarını çok kez izlemeli ve bu videolardan tecrübe edinmelisin. Hassas bir iş balığı kusturmak sonuçta canlı ve çoğu balık yumurtasını vermek istemez. Dinlensin diye kusturduğun kaba koyarsın anaç balığı. Kustuğu yumurtaları tekrar ağzına almaya çalışır duygulanırsın. Danışmadan sakın kusturayım deme Bir sürü püf noktası var. Mesela 1 tanesi kuru elle balığı sakın tutma. Mukozasına zarar verebilirsin. 
2 haftalık yumurtalar genelde kendini kurtarır. Isı 27-28 falan olsun ki yavrular çabuk gelişsin. 29 da olabilir. 
Serdarix2013-01-06 03:50:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir