İkinci el malzemede akıl almaz pahalılık


Emre ÇakınÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1371
Emre ÇakınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2008 23:49
Sayın Forum Üyeleri ;

Uzun bir aradan sonra foruma göz attım ve aklıma takılan bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. İkinci el akvaryum malzemeleri alınıp-satılan bölümde bazı arkadaşların verdikleri ilanlar gerçekten inanılmaz. Detaylı bir inceleme yapmadım , yapsam da "Şu ilan" veya "Bu ilan" şeklinde hedef gösterip muhattaba cevap hakkı doğurmak istemem fakat ne yazık ki sıfırından pahalı ve maliyetinin çok üstüne satılan-satılmak istenen malzeme ilanları mevcut.

Ben uzun süre bu hobinin içinde olup yaz sonu yurtdışına çıkmam gerektiği için baharda bırakmış eski bir hobici olarak internet üzerinden işime yarayacak bir çok malzeme aldım , bir kaç tane de sattım.Fakat hiç bir zaman satış fiyatım alış fiyatımın yarısına bile yaklaşmadı.Elimdeki malzemeyi satarken kar amacı gütmedim , nacizene gayem ihtiyacı olanın işini görmek , hobiye teşvik etmek ve yeni alacağım malzemenin az da olsa maliyetini düşürmekti.

Akvaryum hobisinde malum, almak da zor satmak da.Alırken maddi külfet satarken alıcı bulmak ve fiyatta anlaşmak çok zor , bunları hepimiz biliyoruz.Fakat adı üstünde bu bir hobi.Nasıl arabayı almakla iş bitmiyor , servisi , benzini derken masraflar devam ediyorsa bu iş de aynen öyle.Hobiye yeni başlamış arkadaşlar çoğunlukla piyasadan haberdar değil.Artık işimize yaramayacak malzemeyi yüksek fiyattan satmaya çalışmak yerine makul ücretler belirlemek daha doğru olur diye düşünüyorum.Ara ara ikinci el forumlarına göz attıkça sıfırından pahalı veya sıfırı fiyatına satılan Atman iç filtreler veya akvaryumcu fiyatına satılan dekor taşları , mangrow kökleri vs. görmek beni üzüyor.

Uzun lafın kısası , herkesden ricam hobiye yeni başlayan arkadaşları da düşünerek satmak istediğimiz malzemelere makul fiyatlar belirlememiz.Kar amacı gütmeden makul fiyata sattığım her mazleme bana teşekkür olarak döndü ve bunun keyfi hiçbirşeyde yok inanın.

Zaman ayırıp okuyan herkese teşekkür eder sağlıklı balıklar dilerim.

Saygılarımla.
Emre ÇAKIN



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmiTÇevrim Dışı

Kayıt: 13/07/2007
İl: Samsun
Mesaj: 215
AmiTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2008 00:25
Evet buda benim oldukça ilgimi çeken bir olay ben Samsunda bu işle uğraşıyorum burada da aynı ne yazıkki 2.el malzeme toplama vurulunca 20 bilemediniz 30 ytl daha ucuza geliyor.Burda asıl suç 2.el i satanın satıştaki kendi payını aşırı yüksek tutması.70 e alırsa 100 e satıyor malzemenin sıfırı da 120-130 ytl civarında gidiyor doğal olarak mantıklısı el değmemiş sıfır malzeme almak oluyor.Bu konuyu açtığın teşekkür ederim Emre kardeşim...  AmiT2008-08-01 00:25:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir