ikola kaiser hakkında


akt1982Çevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 74
akt1982Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2010 14:18
Merhaba sevgili tropheus tutkunu arkadaşlar. 1 m lik taymur akvaryumum var ve tankımda 20 tane (4-7 cm) ikola kaiser, 2 adet aynı ebatlarda demasoni ve 2 tane cüce vatoz bulundurmaktayım. Balıklar 2 cm lik iken yani nisan ayında aldım ve bugüne kadar Allaha şükür hiç kayıp vermeden besledim. Beslemeye de devam ediyorum. Balıklarla ilgili bir kaç sıkıntım (ya da kendime sıkıntı ettiğim konu) var. Aşağıda kullanım bilgilerimi tamamıyle yazdım. Acaba sorunuma bir çözüm önerisini bulabilir miyim diye siz değerli akvaristlere danışmak istedim.

Kullandığım yemler

Sera flora (kırmızı yeşil karışık pul) (günde 1 defa)
sera super forte (yeşil pul) (günde 2 defa)
nls cichlid ve teraa A formula (haftada 1 defa her ikisinden aynı anda)
sera spirluna tablet (yeşil tablet) (kullanmaya başlamadım henüz)

Aydınlatma: Daylight+grolüx

Fon rengi: koyu mavi

Kullanılan kum: silis kum

Tankta bulunan kayalar: 6 adet değişken kaya mevcut olup boyutları ve renkleri tamamen birbirinden farklıdır.

Benim sorunum balıklarım 6-7 cm civarına gelmesine rağmen hala tam olarak renkleri oturmadı sarı olması gereken kısımları daha tam sarı değil ve tanktan su aldığım zaman (temizleme yaparken) balıkların rengi daha da açılıyor fakat yine de hala siyahlıkları gitmedi. İstediğiniz takdirde tankımın fotoğraflarını da yollayabilirim bu konuda bana yardımcı olursanız memnun kalacağım. Tropheusları en iyi şekilde yetiştirebilmem için ne yapılması gerekiyorsa (kum değişikliği, tank değişikliği, balıkların sayısını azaltma, fon değişikliği, kaya değişikliği vs) bana yardımcı olursanız sevinirim. Herkese iyi balıklar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4984
burakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2010 14:26
Aykut bey selamlar, öncelikle bu türü dün edinebildim ve resmen aşık oldum balıklara.
Ben anaçların ve yavruların resimlerini eklemenizi rica edeceğim, ayrıca akvaryum hacmi, su değişim miktarı ve bu gibi diğer faktörleride belirtirmisiniz.
 
Ben dün edindiğim türlerin resimlerini ekliyorum, canlı gözle gördüğüm balıklar çok daha güzeldi.Kürşat bey içinde sorun olmaz umarım.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muhemarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 108
muhemarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2010 14:26
Aykut Bey, öncelikle akvaryum genişliğinizin tropheuslar için uygun olmadığı görüşündeyim. Balık sayınızın da fazla olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda balıkların renklerini tam göstermesini beklememiz çok da doğru olmayacaktır.
Silis kumda da balıkların tam renklerini vermediği forumdaki konularda bahsedilmektedir. Silis kum yerine mercan kumu gibi açık renkli (beyaza yakın) kumlar önerilmektedir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖzkoçakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 4506
ÖzkoçakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2010 16:01
Aykut Bey, balıklarınız 1,5-2 yaşlarına kadar renklerini tam olarak göstermeyeceklerdir. Bu konuda biraz sabretmeniz gerekecek. Tankınız yaklaşık 135 lt. ve trop beslemeye uygun değil. Zaman kaybetmeden 300 lt. veya daha büyük bir tank edinmeniz balıklarınızın iyiliğine olacaktır. Forumumuzda tropheus konusunda her türlü bilgi mevcut, her türlü sorunuzun yanıtı için lütfen forumda, bilgi ağacında ve ana sayfadaki makaleler kısmında arama yapınız.
 
Sağlıklı balıklar.


http://www.akvaryum.com/Forum/tum_detaylari_ile_tropheusculuk_rehberi_k373121.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir