ikola kaizer nasıl bir balık


ALGAMÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2010
İl: Kayseri
Mesaj: 144
ALGAMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2011 02:33

Selam arkadaşlar elimde 12 adet ikola yavru var onları çok seviyorum. Ve çok akıllılar bunun farkındayım malavi kültüründen beni çekip aldılar. Fakat balıklarım hala ne ortama alıştılar nede bana alıştılar. Yem yeme konusunda üstlerine yok suprilina tableti kapışıyorlar. Ama nedense sürekli beni yada bir başkasını görünce çok hızlı bir şekilde kaçışıyorlar. İkolaların yapısını çok iyi bilen varmıdır. Sürekli bu durumda mı olurlar. Yaşam tarzları akvaryum içerisinde istedikleri dekorasyon nasıl olmalıdır. Akvaryum. Com daki kaynakları okudum ama farklı farklı kişilerden alternatif bilgiler almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim. Sağlıklı balıklar dilerim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SONADORÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1407
SONADORÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2011 09:01
Yanına mbuna koy aynı boylarda.İkolalarını onlar alıştıracaklardır.Sürü psikolojisi.İkolaların büyüdüğünde geri çıkarabilirsin koyduğun mbunaları.Akvaryuma alışınca tabiri caizse çılgın bir balık.Bu durumunuz geçicidir,balıklar alışmamış daha o kadar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

endoramaxÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 57
endoramaxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2011 22:29
Çok güzel bir tür ve Cem arkadaşımız dediği gibi demosoni eklemesi yapabilirsin.. hata hiç çıkarma herkes farklı gölün balıkları olduğundan beslememeni önerir ama gerçekten renk katarlar akvaryuma.. 
Herzaman alternatif akvaryum projemdir bu iki tür.. 

konuyu dağıtmadan, gün geçtikçe akvaryuma çok gereksiz yere müdahale etmediğin sürece daha kısa zamanda sanada ortamada alışacaklardır.. 

dekarasyona gelince bütçen uygunsa mercan kırığı değilse silist kum tavsiye edebilirim. hatta silist kum istanbulda olsan hediyede ederdim :) 

ikola candır.. kadır :)

bu arada yuvarlak hatlı kayaları tercih et ve çok abartma.. ve en önemlisi bir şekle karar ve bir daha bozma akvaryumun düzenini ;)


endoramax2011-12-01 22:30:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efsane07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1005
efsane07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2011 22:56
Mustafa kardeş şu an bir ikola besliyen olarak yorum yapmak istiyorum evet ikola candır hatta hep onlara şu tabirle seslenirim ikocanlarım derim bana kalırsa yanlarına şu an balık ekleme bırak kendi hallerine alışsınlar sadece biraz yemleme işini tabletten yana kullamam bu aralar üsten yemlemeye geş tableti bıral şimdilik bir kaç gün günde bir kere ver ve zaman buldukça azar azar yedikleri kadar ver ama yine fazla verme karınları doymasın ve mümkün olduğunca yem kutknu değiştirme karşlarına geçtiğin zaman mümkün oldukca elinde tutarken aynı yem kutusunu görsünler ne alaka diyen olacaktır ama ben anladım ki bu balıkalrı gerçekten zeki balıklar bir kaç gün bu şekil dene ondan sonra inanıyorum bana özelden msj atacaksın dediğn gibi yaptım başardım diye allaha emanet ol sağlıklı balıklar dilerim sana ve tüm bu hobiye gönül vermiş kardeşlerime..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir