İkolalara bişey oluyor


dacrimeposseÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2011
İl: Bursa
Mesaj: 403
dacrimeposseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2011 18:51
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: İlk aldığım 10 adetlik koloni boyları 4 5 cm arasında.. yaklaşık 1 ay kadar akvaryumda kaldılar. Daha sonra aldigim 7 adetlik koloni geldiginde ilk aldigim kolonideki erkek rezistansın arasına saklanıyor ve asla çıkmıyor yem yemiyor. İlk aldigim ufaklardan biride aynı sekildeydi ertesi gün baktigimda ölmüştü ve gövdesinde kocaman bir ısırıga benzer bişey vardı.. en ufaklardan biride suan tıpkı ilk aldigim erkek gibi saklanıyor yada kumun uzerinde hareketsiz duruyor. Ayrıca ilk aldigim erkege diger balıklar dürtsede tepki vermiyor ve hiç bir şekilde yem yemiyor.. Yeni gelen yetişkin erkek çok aktif önüne geleni kovalıyor ve devamlı ciftlesme ve kurlaşma var. İlaç aldım bloot veya iç parazit vardır diye ama diger balıklara zarar vermesin die kullanmadım.. Aldıgım ilaç flugly eczaneden aldım tablet.. Ustalardan tavsiye istiyorum..

Akvaryum Kapasitesi (litre): 180 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 15 adet ikola 8 tanesi 4 5 6 cm digerleri 10 13 cm arası 1 adet 3 cm duboisi

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 27 - 28 derece arası

Filitrasyon: tepe filtre kullanıyorum ve devamlı elyaf değiştiriyorum.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Henüz kullanmadım ama flugly tablet

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Dün %10 20 arası dip çekimi ve su değişimi. 2 haftada 1 bu sekilde.. sadece yeni bir hava hortumu aldım yılan seklinde kıvrılan üstünde çok delikleri var iyi hava sirkülasyonu yaratıyor.. resimde de mevcut
ertanbursa2011-04-17 18:53:40

Bi yardımsever yokmu acaba

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmreCavusogluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 286
EmreCavusogluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 00:49
 
Geçmiş olsun öncelikle,usta değil de,bir Ikola besleyeni olarak tavsiyem bu sert balıkları iyi gözlemleyip erkeklerden fazlaları ayırmanız,erkekleri tespit edebilirseniz bölgeler yapmanız veya akvaryumun huzuru açısından baskın erkeğe ufak bir ceza vermeniz,yakalama kepçesinde birkaç saat veya gün boyu bekletmeniz belki davranışlarını değiştirmesini sağlayabilir.Daha bu gibi kombinasyonlar kurabilirsiniz.Tercih tamamen sizin.Burada hiyerarşi kurma adımları mevcut anladığım kadarıyla,maalesef akvaryumunuzun hacmi bu miktarda tropheus'a çok elverişli değil.
 
Kolay gelsin,sağlıklı ve güzel akvaryum dileklerimle,
 
Topflighter2011-04-18 00:53:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir