İLANGİ VE LİNANGU RASINDAKİ FARK


orhan66Çevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 38
orhan66Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2009 22:10
Arkadaşlar kenimi tropheuslarda bilinçli sanırdım ama öyle bir yanılgı içindeymişim ki birden afalladım bunu duyunca. Ben daha önceleri linanguyu ilangini ingilizce yazılışı yada diğer bir yazılışşekli diye bilirdim yani öyle tahmin ederdim ama forumdaki bir arkadaşın söylemesiyle bu iki ismin ayrı balık olduğunu öğrendim, duboisi de bilgime güveniyorum fakat ilangi - lunangi olayı beni biraz şok etti. Şimdi bunların arasındaki fark nedir acaba ben ilangi almayı planlıyordum ama heralde linangu daha nadir bulunan bir türmüş galiba doğrumu buna görede fiyatıda biraz tuzluymuş heralde yanılıyormuyum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RadinantÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 3812
RadinantÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2009 22:28

Orhan Bey özel mesajdanda yeteri kadar bilgi verdiğimi sanıyordum.

Linangu ile İlangi "Moorii" grubuna ait olan iki farkı türdür.İlangi ,  Linangu'dan daha popüler bir tür olup linangu yıldızı bir türlü parlamayan , keşfedilemeyen bir türdür.Forumda bende dahil 3-5 en fazla 8-10  kişide bu tür bulunmakta.İlangi çoğu hobici tarafından tanınmaktadır fakat Linangu pek fazla tanınmamaktadır.Fiyat konusuna gelince ise birçok yabancı sitede (Avrupadaki firmaların) fiyat listelerine baktığımda bazı yerlerde ilangi ile aynı fiyatta bazılarında ise ilangi'den daha pahalı olmakta.Tabi bazı firmalardada ilangi'den daha ucuz.Ortalama olarak kafakafaya diyebiliriz.
Sanıyorum anlatabilmişimdir.
 
Saygılar
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orhan66Çevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 38
orhan66Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2009 22:37
Teşekkürler sağolun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

=UZMAN=Çevrim Dışı

[B]3648,1[/B]
Kayıt: 28/12/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 271
=UZMAN=Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2009 20:21
Bence besleyeceğiniz türün nadir olmasından ziyade, beğendiğiniz türü beslemeniz daha doğru gibi. Burada önemli olan yavrularının yada damızlıkların maddi değerinin ne kadar olduğu önemli değildir. Yurtdışında çoğu firmada diğer moorii grubu balıklarla ilangi arasında fiyat farkı mevcuttur. Bu tamamen balığın daha nadir olması ile değil, taleple ilgili bir durumdur.
 
Burada dikkat etmeniz gereken balığın safkan, eğer F0 alacaksanız balığın gerçekten F0 olup olmadığı, eğer yavru alacaksanız türün doğru tür olması gibi durumlardır.
 
Furkan Bey'in de belirttiği gibi her iki tür de moorii grubuna ait türler. Yavru boyuttayken bu iki türü ayırmanız güçken, damızlık altı yada damızlık boydayken birbirine karıştırmanız son derece güçtür. Saygılar...
 
Özel mesaj atmışsınız, fotoğraf istemişsiniz benden. Size iki türün damızlıklarının fotolarını veriyorum.
 
Tropheus moorii ilangi yellow
 
 
 
Tropheus moorii linangu yellow
 
 
JİNEKOLOG2009-11-09 00:38:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir