ilgilenirseniz sevinirim


ozgurmakmuhÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 10
ozgurmakmuhÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2007 15:28
Saygıdeğer kaplumbağa severler,
 
Benim iki adet kaplumbağam var. Gayet sağlıklı olup birbirlerini de çok seviyorlar. Büyük bir akvaryumda yaşıyorlar ama ebatını unuttum. İkiside 6 aylıklar. Akvaryuma baya bir su doldurdum ve köpük koydum. Yani kuru alanlarıda var.
 
Yalnız bir sorunum var. Akvaryumdaki su seviyesini arttırdıktan sonra bir kaplumbağa birden yaklaşık olarak iki kat büyürken diğeri aynı kaldı. Küçük olan su seviyesi düşükken baskındı ama şimdi yem bile çok az yiyor. Diğeri ne bulursa yiyor. Küçük olanın sorunu nedir? Su seviyesini düşürmelimiyim? Büyük olanı akvaryumdan çıkarsam bile Küçük olan bir adet karidesten veya diğer besinlerden yemiyor?
 
Işıklandırma ve ısıtıcı var. Akvaryum muntazam .
Boyları kafalarını içeri soktukarında biri 5 diğeri 3.5 cm.
İkiside bana alışık (Yani benden korkmuyorlar, elimden bile yiyorlar.)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nthereÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 264
nthereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2007 19:06
Cinsiyet farkından bir miktar boy farkı olacağını düşünüyorum fakat bu kadar boy farkı olmaması gerekir.
Ayrıca kaplumbağanızın yemek yemediğinden küçük kaldığını belirtmişsiniz, bir hastalığı olmadığına eminmisiniz? Herhangi bir sebepten strese girmiş olabilir. Büyük kaplumbağanız küçük olana kötü davranıyorda olabilir. Eğer böyle bir durumdan şüpheleniyorsanız büyük kaplumbağanızı başka bir yerde bakın 3-4 gün kadar ve küçük olanın üzerindeki stresi atmasını bekleyin sonra büyük olanı akvaryuma geri alın. Eğer stres durumu varsa büyük ihtimal ortadan kalkacaktır. ezgixxxxx2007-07-25 11:36:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir