İlk Akvaryumum


gugukÇevrim Dışı

Kayıt: 01/10/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 172
gugukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2013 11:23
Arkadaşlar herkese desteği için teşekkürler. Dün 130 60 60 akvaryumum geldi. kurulum ve balıklardan sonra ayrıca akvaryumu yapan forumdaki @imalat37 adlı ertan beye teşekkür başlığı açıp orada tanıtımı yapacağım. Akvaryum gerçekten çok büyük ve salona koyduğumuzda salonun görüntüsü okadar güzel olduki bukadarını beklemiyordum. Fluval fx5 in kurulumu yaptım. yanlız akvaryumu suyla doldurmak resmen işgenceydi. Evde hortum olmadığı için kova ile doldurmak zorunda kaldım ve akvaryumun boyu uzun olduğu için kova ile sandaleyeye çıkarak boşaltmak zorunda kaldım ve bu işlemi kaç kez tekrarladım hatırlamıyorum resmen işgenceydi. Şuanda heryerim ağrıyor kumuda bu akşam boşaltıcam. Fluval fx5 e gelirsek. Açıkçası okuduğum konularda fazla gelir deniyordu ama hiçte öyle olmadı.çok sessiz ve suyu çok güzel çeviriyor. İlk çalıştırdığımda motordan acayip sesler geldi ve suyun içine acayip beyaz şeyler bıraktı sonra düzeldi. Hortumları 2 m 2 m olarak kullandım. Bugün iş çıkışı taşdünyasına uğrayarak gnays kayalardan alacağım akşam kumu koyduktan sonra kayalarıda yerlerşitirip son aşama olan balık seçimini yapıp rahata kavuşacağım inş.

Bu arada akvaryum buharcamlı lakin akvaryumun sağında ve solunda üst kısımda boruların geçmesi için delikler açık durumda. Bu deliklerden hortumu geçirdiğimde fx5 için hortum sabitleme aparatı buharcamın kapanmasına izin vermiyor. sağda ve solda 4 parmak gibi boşluk oluyor. Buharcam hortuma deyiyor kapanmıyor. ilerde sorun yaratırmı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ciwaysÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 366
ciwaysÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2013 12:17
Çok fazla sorun yaratmaz ancak buharlaşmadan kaynaklı kayıplar ve aydınlatmanın devrelerinde oksitlenme yaratabilir camları köşeden çeyrek daire şeklinde mi kestirdiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir