İlk Bitkili Akvaryum Denemem


aydin_SukranÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2010
İl: Antalya
Mesaj: 98
aydin_SukranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2010 16:48
[QUOTE=RADALI]     Evet o şekilde çevremdekilere de bitki bakımını aşılamış oluyorum :)- Torf kullanıldıysa 2. gün su sararacaktır, ama hiç endişelenmeyin su değişimleri ile zamanla berrak halini kazanır. Canlı eklemeişini en son düşünün derim. Canlı eklemeden önce 1 hafta filtre, ısıtıcı olarak çalışsın. Sonra canlı eklemeyi kademeli kademeli yapın derim. [/QUOTE]

Valla söylesem mi söylemesem mi ?Tebessüm ben akvaryumu kurtuksan 30 dakka sonra lepistesleri ekledim . 1 saat somra platileri 2 gün sonra vatozları ekledim. Şuan 3 gün oldu balıklarda bir sorun gözükmüyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RADALIÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4349,3[/B]
Kayıt: 21/03/2007
İl: Kirklareli
Mesaj: 417
RADALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2010 19:08
SokSokKafasi%20Karismis
 
İnşallah bir sorun çıkmaz. Gerçi diğer akvaryum sularından aşı yapmışsınızdır??????
 
 
 
 
Bugün babaeskiden 3 çeşit yem aldım ;
 
  1. New Life Spectulum
  2. Gemma Best Formul Tropical (C-D-Nucleotides Beta-Glucans)
  3. Super Guppy
  4. Vitaminli Pul yem
 
Bunlara ilave olarak 1-2 çeşit vitamin yüklü pul yemlerden de almayı düşünüyorum. 1 ve 2 numarayı karıştırdım. 3 ve diğer alacağım pulu da karıştırıp sabah 1-2 den akşamda 3-4 ten yemlemeyi düşünüyorum. Eski güzelliklerine kavuşur balıklarım inşallah.
RADALI2010-11-18 19:29:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OnurBalikciÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2007
İl: Kirklareli
Mesaj: 88
OnurBalikciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2010 16:48
Raif abi gerçekten çok güzel bir akvaryum'un var gittikçe güzelleşmişKazanannn
Tebrik ederim ve ekliyorum görmek isterim bu şaheseriKahkaha

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RADALIÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4349,3[/B]
Kayıt: 21/03/2007
İl: Kirklareli
Mesaj: 417
RADALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2010 23:35
[QUOTE=RADALI]      
      Yosunlara gelince filtredeki nitrit nitrat emiciyi değiştirdim. Işığı geri kaydırdım ve elle bir temizlik yaptım. Şimdilik olumlu yada olumuz bir şey söylemem mümkün değil daha erken çünkü.

      Balıkların yüzgeçleri canımı sıkmaya başladı biran önce beslenme biçiminde değişikliğe gideceğim daha iyi ve kaliteli yemlere geçeceğim sanırım bunu yarın yapabilirim.

      Gübreleme sistemindeki değişikliğe gelince maddiyata fazla yüklenemediğim için ışık takviyesi ile birlikte beklemede...
[/QUOTE]


  • O günden bugüne geçen zamanda dış filtrenin temizlenmesi ve malzemelerin değişmesiyle birlikte hafta sonu temizliğimde diğer haftalara göre daha az yosun topladım. Sanırım bir nebze de olsa etkisi oldu.

  • Beslenme biçimini tamamiyle değiştirdim. Tanıdık bir akvaryumcunun tavsiyesi üzerine iyi gelişim sağlayan ve vitamin içeren 2 farklı dip yemi aldım. Adını bir kağıda yazdım yemlerin ama sanırım kaybettim Kahkaha Daha sonra Sera Vipan, Prodac Color, Tetra Guppy, Prodac Tropical ve Süper Guppy pul yemlerinden aldım. İyi bir oranlama ile hepsini karıştırdım. Dip yemleride biraz kırdım ve karıştırdım. Günde 2 öğün yemleme yapıyorum sabah kalktığımda 9 civarı dip yemleri ile yemleme akşam 8 civarıda pul yemleme yapıyorum.

  • Gübrelemeyi de sistemli bir şekle soktum Dil%20Çikarma Tunç Beyden aldığım gübre çeşitlerinden (Nitrat-Micropro-Demir-Potasyum-Fosfat-Misket Gübre) haftada 2 kez Micro Pro dan 5ml, Demir den 4ml ve Potasyumdan da 5ml ekliyorum. Misket gübreden de 4 adet akvaryum 4 bi tarafına gömdüm.

     Genel olarak gelişimlerden söz edecek olursam arkadaşlar şunu çok iyi anladım. Kaliteli ve çeşitli yemlemeler ile balıklar daha sağlıklı ve dirençli oluyor. En büyük örneğini akvaryumumda gördüm. Yaklaşık 10-15 gündür yemlemeyi bu şekilde yapıyorum ve gözlemlediğim sonuçlar şunlar;

     Kuyruklarında erime olan balıklarımda (hatta birinin sadece üst ve alt kesimi kalmıştı orta kısım komple erimişti) gözle görülür bir düzelme söz konusu, ek olarak balıkların renkleri daha canlı ve dikkat çekici oldu. Bir diğer örnek komple hastalanan bir dişi lepistesimden iyileşme bazında umudumu tamamen yitirmiştim. Balığı görseniz bu şekilde yaşaması bile mucize derdiniz Kafasi%20Karismis. Şimdi neden müdahale etmedin sorularını duyar gibiyim Göz%20Kirpma. Etmedim çünkü balığım herşeye ramen yem yemeyi kesmedi. Özelliklede onun yem yediğini kontrol ederek yemleme yapıyordum. Bugün itibariyle şunu söyleyebilirim. Hastalığından büyük ölçüde kurtuldu. Neredeyse 1 ay oldu ilk defa yüzgeçlerini açık olarak gezdiğini gördüm.

     Gübreleme sistemine daha başlayalı 4 gün olduğu için bir yorum yapamıycam. Yeni kapak projesiyle ışıklandırmada yenilik aşamam hala devam ediyor. Dil%20Çikarma İşte cep telefonu ile çekilmiş resimler sizlerle paylaşayım.

YEMLER
PRODAC COLOR
+OMEGA 3-6
+VİTAMİN A C D E (Aloa Vera)




Bu GEMMA dip yemini tavsiye üzerine aldım. Hızlı gelişimi sağladığını söylediler.
VİTAMİN C E
NUCLEOTIDES BETA-GLUCANS




PRODAC TROPİCAL FISH FLAKES
+OMEGA 3-6
VİTAMİN C D E A (Aloa Vera)




TETRA GUPPY
Renklendirmeyi sağlayan bir çeşit pul yem buda.




SERA VIPAN
VITAL-IMMUN BIO-VIP PROTECT Temel Yem




SUPER GUPPY OCEAN FREE
HEALTY AND COLOR




BUDA SON HALİ Kahkaha










RADALI2010-12-01 23:57:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RADALIÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4349,3[/B]
Kayıt: 21/03/2007
İl: Kirklareli
Mesaj: 417
RADALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2013 00:18
Vay be ne günlerdi ama şimdi geriye sadece boş akvaryum bir dış motor bir uv motor bir ısıtıcı kaldı. :) Akvaryum ve dış motoruda bir arkadaşa söz verdim. Geçmişi şöyle bir inceledim de sanırım dayanamayıp Bir Nano yapabilirim. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir