İlk defa akvaryum alıcam 50 litre akvaryuma neler almam gerekir.


tricker07Çevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2011
İl: Antalya
Mesaj: 668
tricker07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 17:33
Arkadaşlar 50 litre bir akvaryum alıcam fiyatı ortalama ne kadardır acaba ? İç filtre alıcam ama dış filtreye gerek olurmu ? içinde 4-5 tane balık beslicem lepistes olabilirmi canlı doğurması için alıcam birde canlılar doğdu diyelim aynı yerde yaşayabilirlermi ? birde kum ve bitki olarak ne alabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim. :) ayrıca sadece iç filtre yeterlimi ? bu kumun arasına koyulan hava kabarcığı çıkaran birşey var adını bilmiyorum ondan almam gerekirmi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

IşılÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1478
IşılÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 18:49
Merhaba... Akvaryumu almadan önce hangi tür balık beslemek istediğinize karar verin, ondan sonra o türün ihtiyaçlarını karşılayacak bir akvaryuma yönelin.

Eğer lepistes düşünüyorsanız 50 litrede besleyebilirsiniz. Fakat benim size tavsiyem, henüz akvaryumu almamışsınız ve kararınızı değiştirme şansınız var, eğer yeriniz ve bütçeniz müsayitse, mümkün olan en büyük akvaryumu almanız. Çünkü akvaryum büyüdükçe besleyebileceğiniz tür çeşitliliği de artar. Mesela çok büyük bir akvaryumda lepistes, plati, moli, velfera gibi canlı doğuran türlerini besleyebilirsiniz, ama başka türler de besleyebilirsiniz. Fakat eğer belirttiğiniz gibi 50 litrelik bir akvaryum alırsanız besleyebileceğiniz türler sınırlı olur. O yüzden hobiye başlarken, imkanlarınız elverdiğince büyük bir akvaryumla başlamanızı öneririm. Yine lepistes beslemek isterseniz, onda da beslersiniz...

Eğer ki 50 litrelik bir akvaryum alırsanız 1 erkek, 3 dişi lepistes yeterli, daha fazla almayın. Zaten kısa sürede çoğalacaklardır.

Eğer bitkili bir akvaryum yaparsanız (ki canlı doğuran besleyecekseniz bitkili yapmalısınız), yeni doğan yavrularınız bitkilerin arasına saklanacak ve büyüklere yem olmayacaktır. Kum olarak tabana Hagen siyah kum koymanızı öneririm, görünüşü çok şıktır ve bitki beslemeye uygundur. Bitki olarak ise, fazla bakım gerektirmeyen kolay bitkilere yönelin. Örneğin; java moss, elodea, cabomba, zeytin, saz, anubias gibi... Mangrow kökü de çok güzel ve doğal bir dekordur, üzerine misina ile java moss sardırınca çok şık duruyor.

İç filtrenin yetip yetmeyeceği, alacağınız akvaryumun hacmine bağlı. Eğer 50 litrelik bir hacim düşünüyorsanız iç filtre yeterlidir. 50 litrelik akvaryuma 4-5 watt gücünde ve debisi ortalama 250-300 L/H (litre/saat) olan bir iç filtre yeterlidir. Fazlası balıkları rahatsız eder.

O kabarcık çıkaran şey hava motorudur. Hava motorunun çıkışına hava hortumu takılır, hava hortumunun ucuna da hava taşı (o kabarcıklar hava taşından çıkar) takılır. Motor akvaryumun dışında kalır, suya sokulmaz, hava taşı olan kısmı suya sokulur. Ancak hava motoru, suya sadece hava verir, yani filtrasyon yapma gibi bir özelliği yoktur. O yüzden filtre kesinlikle şart ama isteğe bağlı olarak hem filtre, hem de hava motoru kullanabilirsiniz. Ancak, yavrularınız yeni doğduğunda filtre onları çekebilir, o yüzden balıklarınız yavruladığında filtrenin delikli kısmına kadın çorabı geçirerek önlem almanız iyi olur.

Akvaryum için bir diğer olmazsa olmaz ekipman ısıtıcıdır. 50 litrelik bir akvaryuma 50 veya 100 watt'lık termostatlı bir ısıtıcı almalısınız. Lepistes besleyecekseniz, ısıtıcıyı 26 dereceye ayarlamanız yeterli. Bir de su sıcaklığını kontrol etmeniz için termometre alırsanız iyi olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur422Çevrim Dışı

Kayıt: 19/07/2011
İl: Konya
Mesaj: 337
Onur422Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 20:23
[QUOTE=tricker07]Arkadaşlar 50 litre bir akvaryum alıcam fiyatı ortalama ne kadardır acaba ? İç filtre alıcam ama dış filtreye gerek olurmu ? içinde 4-5 tane balık beslicem lepistes olabilirmi canlı doğurması için alıcam birde canlılar doğdu diyelim aynı yerde yaşayabilirlermi ? birde kum ve bitki olarak ne alabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim. :) ayrıca sadece iç filtre yeterlimi ? bu kumun arasına koyulan hava kabarcığı çıkaran birşey var adını bilmiyorum ondan almam gerekirmi. [/QUOTE]
Merhaba.
Bilgilerim doğrultusunda sizin sorularınızı cevaplamaya çalışacağım.

-Akvaryumun fiyatı yerine,cam kalınlığına,markasına göre değişir o yüzden biz birşey diyemeyiz.

-Bence dış filtreye o akvaryumda gerek yok iç filtre yeterli olur.

-50litre akvaryumda lepistes besliyebilirsiniz yavruların yenmemesi için bol bitki olması gerekir.

-Kum siyah hagen alabilirsiniz bitki için tecrübeniz yoksa saz,eledoa,çınar,gül, vb. kolay bakılan bitkileri biraz araştırıp almanızı tavsiye ederim.

-İç filtre olacağı için dediğiniz hava kabarcığı çıkartan şeye yok eğer bitkili olrusa akvaryum hiç gerek yok çünkü bitkili akvaryumda su yüzeyi ne kadar durgun olursa o kadar iyi olur.Sadece iç filtre yeter.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir