ilk defa balık besliyorum nasıl olmalı


konya_42Çevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2012
İl: Konya
Mesaj: 19
konya_42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2012 13:15
Herkese  selamlar olsun 
uzun zaman dır hayalini kurduğum akvaryuma cuma akşamı bu özlem bitti :)
100*40*50 akvaryum mobilyalı 
jebo 625 dış motor
bir adet iç motor 
bir adet ısıtıcı
ilaç lar 4 adet ilaç verdi ve tuz verdi
let lamba,kum,testi,dış fonu toplam hepsini 400 tl aldım fiyat olarak uygun mu

şimdi ben arkadaşımın kendi yavruları olan 21 tane mavi prenses aldım boyları 3-5 cm aralarında değişiyor bunlarda dişi erkek ayrımı yapamıyorum çünkü ilk defa balık besliyorum 

sizlere sormak istediğim umarım bana yardımcı olursunuz
1-bunları uzun süre bir arada tuta bilir miyim yoksa koloni dediğimizi yapmam gerek
2-akvaryum düzeni olarak taban kumu ve 2 adet 20cm boyunda testi var başka bir şey koymam gereklimi ve bunlar ne olmalı
3-yemlemeyi günde kaç kez yapmam gerekli ve miktar ne olmalı
4-yavrulama zamanı ne zaman olur ve ayrı akvaryuma almalı mıyım

birde suyu koyalı 2 gün oldu ama suda bulanma var puslu puslu suyun içi bulanık şeklinde buda neden ola bilir her şeyi yıkadım temizle dim ama su gene bulandı buna ne yapabilirim

konuyu siz üstatlarla paylaşmam mantıklı olur diye düşündüm çünkü balık  gittiğim zaman bana her zaman bir şeyler satmaya uğraşıyor çoğunu da işine geldiği gibi konuşuyor yani para alma peşinde  bana bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden her keze teşekkürler 
.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DruielÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2012
İl: Nigde
Mesaj: 33
DruielÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2012 13:56
Bulanıklık İçin Balıkları Koymadan Yaklaşık 2 Gün Filre Kapalıyken Bekletmelisin Sonrada 5-6 Gün Filtre Açıkken Bekletmelisin . Bir de Fotoğraf Koyarsan Güzel Olur Yardımcı Olmamız Kolaylaşır.Hayırlı Olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ukbe OymakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/01/2009
İl: Izmir
Mesaj: 405
Ukbe OymakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2012 14:11
Öncelikle suyu ne zaman doldurdunuz ve kaç gün beklediniz yada beklediniz mi?
Su dolumunu yaptıktan sonra en azından 2-3 gün filtreyi çalıştırırsan iyi olur.Bu süre zarfında zaten su oturduğunda bulanıklık gidecektir.Kum olarak ne kullanılıyorsun bu arada?
 
1-Bu kadar balığı bir arada tutmana gerek yok fazla olan erkekleri cinsiyet ayrımından sonra çıkartırsın. 1e 4 d ve katları şeklinde yapabilirsin.
 
2-Kum olarak ne kullandın? Bikaç adet kaya ekleyebilirsin.Gelişigüzel bunları dizerek doğal bi dekor yapabilirsin.
 
3-Balıklar yavruysa eğer günde 3 defa yemleme yapsan yeter.Ama eğer cinsiyet belliyse sabah akşam yemleme yapsan yeterli olur.
 
4-Yavru alman için şu an bişey söyliyemem balıkların cinsiyeti belli mi yoksa halen damızlık altımı yoksa yavru mu ona göre zaman gerekecektir.Yavru aldığın zaman ayrı akvaryuma alman balıkların büyümesi açısından daha iyi olur ama illaki aynı akvaryum olsun dersen yavruluk içindede büyütebilirsin belirli bi süre.
 
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
Ayrıca akvaryumun fotoğrafı varsa daha faydalı yorumlar alabilirsin.
 
 
Bu sayfadan örnek akvaryumlara bakabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Uygar TezelÇevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2012
İl: Tekirdag
Mesaj: 251
Uygar TezelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2012 14:14
Öncelikle hayırlı olsun akvaryumunuz ve balıklarınız 

1-Cinsiyetlerini daha belirleyemezsiniz daha yavru boydalar ama belli olduğunda 1 erkek 8 dişi şeklinde bir haremle güzel bir tankınız olur
2-Normalde testi doğallığı bozuyor diyenler var fakat ben bardak koyan bile gördüm :D testiler kalsın kesinlikle yapay bitki koymayın
3-günde 3 kez azar azar yapın onlar acıkınca size türlü türlü şirinlikler yapar bi yüzeye çıkar bi tabana iner camın önünden ayrılmazlar o zaman anlarsınız zaten acıktıklarını saat olarak sabah 10 öğlen 5 akşam da 22 iyidir
4-yavrulama zamanı yaklaşık 6-7. aydan sonra başlar yavruyu ağzına alan balığı en geç 5. gün ayrı bir tanka alın bırakın kendi bıraksın yavrularını o da siz de tecrübe kazanınca kusturmaya başlayın ama ilk yavru alışında kesinlikle kusturmayın 

  başka sorunuz varsa öm atabilirsiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rusen_severÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2012
İl: Bingöl
Mesaj: 44
rusen_severÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2012 14:22
Sevgili kardeşim, öncelikle hayırlı olsun. Daha önce akvaryumla uğraşmadığın her halinden belli oluyor. akvaryuma verdiğin para biraz pahalı geldi bana. 300-350 tl arası olsa bence daha makul olurdu. Sana tavsiyelerimi maddeler halinde yazıyorum.
1-) Akvaryumcunun sana vermiş olduğu ilaç ve tuzu hemen iade et paranı al. Sen akvaryumu alırken sana ilaç veren akvaryumcu iyi niyetli olamaz. Çünkü daha balıkların ortada yok. Akvaryuma balık koymadan ilacı ne yapacaksın ki!!! Ayrıca tuz konusunda marketlerden KAYA TUZU temin edebilirsin. Hem ucuz hem yararlı.
2-) Balıkları almadıysan mavi prenses alma. Çok agresif balıktır. Yanına başka tür koyman biraz zor. Ben severim beslerim diyorsan ona eyvallah. Bence en büyük zevk balığı yavruyken alıp, büyütüp, yavru yaptığını görmektir. Şiddetle tavsiye ederim. Senin akvaryuma iki tür malawi olabilir mesela.
3-) Akvaryum dekore ederken beslediğin balığa uygun dekore etmelisin. Mesela Sarı Prenses kayalık sever. Yunuslar geniş yüzme alanları sever gibi... Kullanacağın malzemeninde akvaryume uygun olması suya salınım yapmaması gerekir.
4-) Yemleme konusu yine beslediğin balık sayısına ve türüne bağlı. Ama genel olarak balıklarının 1 dakika içinde bitirebileceği kadar yem vermen uygun olacaktır.
5-) Yavrulamanın zamanı olmaz. Eğer balıklarının erkek dişi sayıları ve ortamı uygunsa zaten yavru yapacaktır meraklanma. Yavru yaptığı zaman ayrı akvaryuma almazsan diğer balıklar yavruları yer.
6-) Suyun bulanık olması normal sıkıntı yapmamalısın. Yeni akvaryumlarda suyun oturması ile su berraklaşır. Senin akvaryum için haftalık olarak 40 litre su değişimlerini yapman ve her 20 litre için bir çay kaşığı kaya tuzu suda eritip akvaryuma dökmen yeterlidir. Ayrıca ayda bir dış motor temizliği ve 15 günde bir de iç flitre temizliği yapmalısın. Bir de akvaryumda yeterli oksijen yoksa su bulanık olur. Bunun çaresi hava motoru. İnternetten ATMAN marka bir hava motoru temin edebilirsin. Hem sessiz hem ucuz.
SON OLARAK AKVARYUMCULARA ÇOK PARA KAPTIRMAMAK İÇİN BU SİTEDEKİ KENDİN YAP SİSTEMLERİNİ DEĞERLENDİRMENİ ÖNERİRİM. KOLAY GELSİN...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

konya_42Çevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2012
İl: Konya
Mesaj: 19
konya_42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2012 15:28
Büyüksünüz be üstatlar 
Allah hepiniz den razı olsun gerçekten çok aydınlat tınız beni 
ben taşları şimdi yeni koydum içine resim çekip bur da paylaşım yapıyım

ben suyu bekletme yapmadan çeşmeden doldurdum ve bugünde sabah balıkları koydum içine 
bilseydim ilk başta yorumlarınızı alırdım ama acemilik işte :)
ben resimleri yüklüyüm birde siz bakın
bu arada kusura bakmayın resim i buraya yükleyeceğim  yeri bulamadım
konya_422012-09-02 15:30:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir