İlk defa SUMPa niyetlendim


pleco-keeperÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/06/2011
İl: Içel
Mesaj: 557
pleco-keeperÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 18:26
Mrba arkadaşlar ilk defa sump yapmaya karar verdim ama tecrübem olmadığı için yardımlarınızı bekliyorum
Yaptırmak istediğim akvaryum 110 60 40= 264 lt çift kuleli taşırma sump
Bu ölçülerde akvaryuma sump yapmak için: Kaç lt lik sump gerekir? Fiyat performans yönünden hangi kafa motorunu kullanmalıyım?
A markasının 2000i, B markasının 4000lik kafa motoruna bedeldir diyebileceğiniz bi marka varmı?
Ayrıca sumptaki malzemerin dizilişi ve miktarı ne kadar olmalıdır? Mesela bir bölmenin hepsi biyolojik sünger mi olmalı yoksa zaten malzemeler pahalı ve elyafın arasında biraz olsa da yeterli mi?
Sump kullanan arkadaşlar 100 lt lik bir sump ı kaç liralık malzeme ile adam akıllı doldururuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

patrolÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2009
İl: Ankara
Mesaj: 68
patrolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2011 14:12
Öncelikle bu boyutta bir akvaryuma çift kule sistemi yaptırmak gereksiz ekstra masraf. Çift kule sisteminde ekstra ses sorunu yaşarsın, hem güzel bir sürkülasyon ile tek kuleli sistemden daha fazla verim alırsın. Biyolojik sünger sump malzemeleri arasında en ucuz olanı. Sumpta kaç bölme var yazmamışsın ama eğer 3 bölme ayırdıysan ilk bölmeyi sünger ve elyafa ayırmanı tavsiye ederim. Diğer bölmeler beslediğin balığın cinsine göre farklılık gösterebilir. 
110 cm lik bir akvaryuma 70cm uzunluğunda bir sump yaptırman yeterli, aquabee2000 senin işini görür. Ama pahalı gelirse aynı özellikte resun marka da alabilirsin.
Sump malzemeleri beslenen balığın cinsine göre değişiklik gösterir. Ama genel olarak sünger,elyaf, seramik halka, bioball ve substrat kullanabilirsin. Substrat biraz pahalıdır fakat sump malzemeleri içerisinde en iyi verim alabileceğin bir malzemedir. 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir