İlk kez damacana su kullanmak istiyorum


Emre NarÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2007
İl: Rize
Mesaj: 3138
Emre NarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2009 20:54

Damacana suyu kullanmak iyidir ancak sürekli su değişimlerinde hem maddi açıdan hem de ergonomiklik bakımından sorun olacak.

Musluk suyunu kullanabilirsiniz. Klor her musluk suyunda bulunur (belediyeye bağlı). Kloru uçurmak için suyu 1-2 gün ağzı açık bir kapta dinlendirmeniz yeterli olacaktır. Ancak kireç gibi maddeler varsa su ahzırlayıcı kullanmanızda fayda var. Sadece bu durumda değil normal bir suda da su hazırlayıcı kullanmak her zaman artı sağlar. Su hazırlayıcılar, sudaki ağır metalleri nötr hale getirip çökertirler. Ağır metaller balıklara zarar verir, su düzenleyiciyle bunları çökertirseniz balıklar açısından sorun teşkil edilemez.
 
Yanılmıyorsam akvaryumunuz bitki akvaryumu; bitki akvaryumcularında birçok su hazırlayıcı bitkilerin gelişimini olumsuz etkiliyor. Bunun nedeni kalitesiz kimyasalların içerikte bulundurulması. Size önerim seachem gibi kaliteli markaların su hazırlayıcılarından kullanmanızdır. Kaliteli markaların su hazırlayıcıların bitki gelişimine olumlu etki bile yapmaktadır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aLı27Çevrim Dışı

Kayıt: 16/09/2008
İl: Gaziantep
Mesaj: 221
aLı27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2009 14:01
Yorumlar için teşekkür ederim yeterli oranda bilgi sahibi olduk....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir