ilk sp yavrularım :) resimli..


RadinantÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 3812
RadinantÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2008 00:49
[QUOTE=selmansuleyman]Öncelikle yorumları için herkese çok teşekkür ederim.
Şimdi benim bu konu ile bağlantılı başka bir soru(nu)m var. Başlıkda da bahsettiğim üzere yeni bir anne adayım var. Ana tankım 300 lt civarı yavrularımın bulunduğu tank 80-90 lt cıvarı. (Üçüncü bir tank mümkün değil şu şartlarda.) Cumartesi günü tüpcük çıkardığını gördüğüm sp ağzında şimdi yumurta var. Daha dün bir bugün iki hemen ayırmam gerekmiyor belki, ama ben bu yavrularım gibi dünyaya gelmelerini istiyorum. Şimdi merak ettiğim konu şu:
28 tane yavrumun bulundğu tanka bu anne adayımızı alsak yavrularımıza zararı söz konusu olur mu? Yada bana ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
[/QUOTE]
 
Merhaba ;
 
Süleyman Bey öncelikle tebrikler , yavruların maaşallah çok sağlıklı görünüyorlar resimlerdem.Hem keselerinden kurtulmuş olmalarıda bir avantaj açıkçası.
 
Şimdi , bir tane daha dişinizin ağzının dolu olduğunu ve 3. bir tank'ın şuanda mümkün olmadığını belirtmişsiniz.Bu hiç sorun değil.Eğer 3. bir tankı istemenizin sebebi ağzı dolu olan dişiyi ayırmak ise , hiç gerek yok.Kusturacağınız güne kadar bekleyin ve son gün alın diğer yavruların yanına kusturun.Dikkatini çekerim diğer yavruların arasına salın demiyorum , kusturun diyorum.Yada farklı bir kaba kusturun sonra diğer yavrularla beraber yeni yavrularınızı bir arada muhafaza edebilirsiniz.Hatta bundan sonra , önümüzdeki 1 ay içinde tekrar yavru olursa onlarıda aynı tanka koyabilirsiniz.
 
Ama benim tavsiyem şu şekilde ;
 
Doğan yavruları , doğacak yavrular ile bir araya koyun ve ilk 1 ay artemia ile besleyin.Plastik şişeden bir yavruluk iyi olacaktır çünkü artemia'yı 90 litreye saldığınızca çok dağılır.İlk 1 ay 10 litreden yapılmış plastik yavruluk lazım size ilk önce.Yavruluğuna ana tanka değilde yavru tankına koyun.Eğer bu 1 ay içerisinde tekrar yavru olursa onlarıda ayrı bir yavruluğa koyun.Yani aralarında en fazla 1 hafta olanları bir yavruluğa , daha fazla olanları farklı yavruluğa koyun ve yavrulukta 1 ayını bitirmiş olanları 90 litrelik ana tankta birleştirebilirsiniz.Tabi ana tanktaki yaş olarak en büyük yavru ile en küçük yavru arasıda 1 ay olsun.Örneğin ; 1 aylık yavrunun yanına , yeni doğmuş yavru atmayın.Yeni doğmuş yavru 1 ayını yavrulukta doldursun ondan sonra diğerlerinin arasına atın.
 
1 aydan sonra artemia'nın yanı sıra  bitkisel yemlerden ufalayarak yavrularınıza vermeye başlayın.Yemi bol bol verin fakat yemleme sonunda hemen dibi çekin yoksa su hemen bozulur.Daha sonra günde 4-6 kez yemleme yapın.Hatta çok sağlıklı olmalarını ve normalden daha hızlı büyümelerini isterseniz yavrular doğduktan sonraki ilk 2 hafta hergün %5 sonraki 2 hafta 3 günde bir %10 su değişimi yapıp 1 ayı geride bırakmış olacaksınız.Yavrularınız olması gerekenden en az 2 katı kata sağlıklı büyümüş olacak ve hala daha büyük bir hızla gelişime devam edeceklerdir.
 
Bu yüzden ilk aşamada 90 litrelik akvaryumun yanı sıra 35-40 litrelik akvaryumlar daha uygun.1 aydan sonrakiler içinde 90 litrelik tank yerinde olacaktır.
 
Yukarıdaki anlattıklarımın hepsi kendi tecrübem olup , fazlası ile randıman aldım.Hiçbir sorun yaşamadan 100'lerce yavruyu bu şekilde büyütüp tek 1 tane dahi kayıp yaşamadım.Yalnızca annesinden ölü doğan 2 yavru hariç.
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selmansuleymanÇevrim Dışı

Kayıt: 22/07/2008
İl: Antalya
Mesaj: 257
selmansuleymanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2008 08:52
Furkan Bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Dün akşam artemia'yı devreye aldım. İnşaallah yapmayı başarırım. İmkanlarım doğrultusunda daha ufak bir tank ayarlamaya calışacağım. Verdiğiniz bilgilerde bunun menfaatime olduğu anlaşılıyor.
Tüm arkadaşlara yorumları için teşekkür ederim.
Radinant2008-10-15 02:24:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RadinantÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 3812
RadinantÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2008 11:06
Rica ederim.Sormak istediğiniz birşey olursa ulaşabilirsiniz.
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barış ERÇevrim Dışı

[B]5387,3[/B]
Kayıt: 26/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 2835
Barış ERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2008 11:11
Hayırlısı olsun.Furkan'da gereken bilgiyi enine boyuna vermiş.Bundan sonrası size kalıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozer07Çevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2008
İl: Antalya
Mesaj: 75
ozer07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2008 19:07

Yeni resimleri merakla bekliyorum. Lütfen bizi mahrum etme.Dans


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir