illaki canlı kaya mı


cyrelmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1415
cyrelmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2011 11:01
Onlar Zengin Baligi..... KahkahaKahkahaKahkahaKahkaha

+1: [T]155212,alper-[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mmonerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/09/2008
İl: Bursa
Mesaj: 708
mmonerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2011 11:13
Bence o balıklara bakabilmek, rahat ettirmek, sahip olmaktan daha önemli...Bu hobi formula 1 den sonraki en pahalı hobiler sınıfına sokulsa da bence öyle değil, "düşük bütçede seyir zevki yüksek tank" diyorum, isteyenler forumdan arayabilir...
 
Fakat Canlı veya canlandırılmış kaya olmadan o da olmuyor malesef...
 
Bu yüzden evet, illa ki canlı kaya...
mmoner2011-01-12 11:15:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2011 11:41
Tek sorunumuz var, o da şu düşünce ile doğmamız "mutlak bu işin kısa yolu vardır." Yurtdışında benim hiç rastlamadığım şey bizim okul ve veya dersanelerimizde bile var. Özellikle sadece rakamlardan oluşmayan Matematik dersinde lanet olsun sınav sistemine hep kısa yollar öğretiliyor.Sonra çoçuklar özü algılamadığı için hayatın birçok alanına Mantık-Analitik Düşünme-Analiz etme üçlüsünü taşıyamıyor.
Böyle oluncada birçok kez 40 cmlik akvaryuma büyük haliyle 20-30 cm e ulaşabilen canlıyı bir kez bile hiç olmazsa internetten araştırmadan konulup konulmaması ile ilgi soru başlığı forumda rastlarız. İlk hata (Mantık hatası). İhtiyaç belirleme konusunda durumumuzu bilmiyoruz,tuzlusu akv  ihtiyaçlarını tahlil edemiyoruz.Mercan türlerine göre akvaryum dizaynı. İkinci hata(Analiz Hatası). İhtiyaçlarımızı belirlesekte bu sefer ya servet düşmanlığı ortaya çıkıyor,ya araştırıp uygun fiyata benzer işi yapabilecek malzemeyi bulmuyoruz, yada sabırsız olup para biriktirmek kavramını kaybediyoruz.Üçüncü Hata (Analitik Düşünme-problem Çözme). Çünkü ülkemdeki yeni sorun herşeyi bir anda istemek. Sorun düşünme fiilini azaltmamızdan kaynaklanıyor.
Mantık: Canlıkaya Şart mı?
Analiz:Vakit var ise şart değil
Analitik Düş: Uygun fiyata seramik kaya bulmak-Uygun fiyata ölü kaya bulup canlandırmak.
Mantık: Canlı,ölü,seramik hepsi para
Analiz:Maaş-Satılık ihtiyaç dışı malzeme satışı
Analitik düş: 3 maaştan her ay bir miktar ayırmak yada canlı girişini uzatıp her ay bütçe dahilinde ekleme yapmak, 2 ci el bulmak vb.
 
Bunlar hep örnek. Ama sorun aradığımız şeyi bulamamak alamamak değil herdaim sabırsız olup hemen istemek.Böyle oluncada servet düşmanlığı fakir edebiyatı başlar.Malesef dünyada farklı meziyetlere farklı ödemeler yapılıyor.Düzen bu olunca biri 2 metrelik yapınca paran varsa huzur var denip 2 metreye güç yetmeyince krize gerek yok. 1 metrelik yapılıp tadınca zevkini almaktır.İnanın bazen büyük olması süper demek değildir. Köpekbalığı besleme isteği aynı tatlısuda piranha besleme tutkusundan farklı değil çoğu zaman. Oysa bşrçok yerli-yabancı sitelerde mükemmel nanolar varki inanın kocaman akv umu olan bile çatlıyor kıskançlıktan. :)
Umarım herşey gönlünüzce olur.Bu sadece bir üyenin gözlemidir kendi zekası dahilinde.Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canafarÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2010
Mesaj: 159
canafarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2011 12:58
Fiyatlandirma konusuna girmeyin arkadaslar. Yeni baslayanlar icin hicte iyi degil. Zaten yei kurulumda bir 4 ay geciyor sistem oturana kadar baliklar konana kadar. Birakin kisi fiyatlari kendisi gorsun ona gore zaten ayarliyacaktir kendini. 4 ay icinde gunde 1 2 lira atsa kenara cunku hevesi var balik alicak akvaryumuna 60 ila 100 lira arasinda para birikir. Cokta sorun degil. Tek sorun ilk etapta harcanan para onuda zaten kabullenip basliyorlar. Gerisi aylik masraf.

Ben hep derim eger heves varsa minumum bilgi ile baslayarak harika tanklar kurulur yeterki sabir olsun. Sistemi cozene kadar sabirli davranirsaniz zor olmayacaginida gorursunuz. Yani sistemi hazirlamak uzun sure istedigi icin zaman bol ogrene ogrene ilerlenir. Hatalar yapilsada kayiplar kaya tuz kum zaman var temizlik gurubu olur. Kaya ve tuz dezanfekte edilir tekrar kullanilir. Ilk etapta dusmeden kimse kosamaz yuruyen oluyor ama kosan gormedik daha...

Beğenenler: [T]155212,alper-[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mertparlakÇevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2010
İl: Bursa
Mesaj: 65
mertparlakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2011 16:15

Frag Tanklarında fraglanan kayalardan başka kaya yok yani sudan başka hiçbirşey yok alttada sadece psnin çalıştığına çok tanık oldum


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

herakliaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3956,1[/B] [B]4284,2[/B]
Kayıt: 20/09/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 2208
herakliaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2011 23:55

Frag tanklarında canlı kaya olmaması çok normal bir durum, zaten sisteme yük getirebilecek canlılar bulundurulmuyor. Mevcut olan az miktardaki organik yükü ps ile ortamdan uzaklaştırmak mümkün.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir