Isı, Koku, Nem ve Problem


fatihsahinÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13710,1[/B]
Kayıt: 14/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 1377
fatihsahinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2010 10:16
130 Lt akvaryumum var, bir dünya bitki ve 40'a yakın tetra çeşidi balık mevcut. Fluval 305 filtre ile debi düşürmeden filtreliyorum. Filtre içerisinde siyah bio sünger, sarı düz sünger, zeolit, elyaf, seramik halka ve bioball mevcut. Akvaryum dibinde 5 lt civarı torf var ve 4 ay önceki kurulumda serildi.
 
Birinci sorunum ısınma. Antalya'da yaşadığımdan çok sıcak ortamda akvaryumu yaşatmak zorundayım. Evde kimse olmadığından kapılar ve camlar kapalı, akşam üstü güneş vuran bir odada olduğundan oda çok ısınıyor. Fan ile soğutuyorum, 28 dereceye ancak düşüyor. Suyu başka türlü nasıl ucuza soğutabilirim.
 
İkinci sorun ısınmdadan ötürü hızlanan yosun problemi. Kışın 10 saat ışıklandırma yaparken yosun problemim yoktu. Şuan tüm ışıklar kapalı ve halen yosun var. Bitkilerimin büyümesi bu yüzden durdu, ışık açınca yapraklarına kadar yosun sarıyor. Ne yapmam gerekiyor?
 
Üçüncü sorun ise koku. Fanlar suyu sürekli buharlaştırdığından günlük yaklaşık 2 litre su eksiliyor ve salon akvaryum kokuyor. Haftalık su değimleri artık haftalık su eklemeye döndü. Haftada bir 19 lt damacana su ekliyorum. Koku normal akvaryum kokusu anormal bir koku değil ama tüm evi sarınca hoş olmuyor. Bu konuda ne yapılabilir? Soba gibi boru döşeyip dışarı atmak haricinde bir çözüm var mı?
 
Bunları çözemezsem halim harap :(

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratozturkÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2009
İl: Antalya
Mesaj: 210
muratozturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2010 11:25
Merhaba
Bir antalya muzdaribi olarak size önerim mümkünse tankın yerini değiştirin mümkün değilse
 
28 derece tolore edilebilir bi sıcaklık fanlar işini yapıyor demektir
ışıkları söndürürseniz bitkileriniz besinleri tüketemez buda yosun yapar ama yosunun sebebi çok farklıda olabilir
su sarfiyatına gelince damacana yerine dinlenmiş musluk suyu kullanın kukuya gelince bende o sorun yok ama mümkünse ortamı sürekli havalandırın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir