ısıtıcı ev akvaryumlarında gereklimi


tansutabakÇevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2006
İl: Eskisehir
Mesaj: 22
tansutabakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2006 22:57
3 yıldır akvaryumumvar ve ısıtıcı kullanmıyorum.akvaryumculuk hobisine yeni başladığım dönemlerde arasıra kullandım ve kullandığım dönemlerde hep balıklar hastalandı ölümler oldu artıkkullanmıyorum uzunzamandırda hiçbir balığım ölmedi.ama hic balıklarım üremedi. ısıtıcı üreme içinmi önemlidir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2006 23:10
Isı balıklarım doğumları ve üremeleri için etken faktördür. Uygun su sıcaklığı bulunmayan bir akvaryumda muhtemelen balık doğuramayacak hatta doğum esnasında ölecektir. Fakat uygun ısı değerleri yoksa zaten çiftleşme olmayacağı için balıklarda herhangi bir üreme faaliyetide olmayacaktır. Isıtıcı seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri termostatlı bir ısıtıcı seçmek. Tabi termostat hassasiyeti ve işlevselliğide önemli. İyi ve iş görür bir ısıtıcı suyun sıcaklığını istediğiniz seviyede sabit tutacaktır. Bunun tersi bir ısıtıcı ise su sıcaklığının sürekli değişimine neden olacak ve buda doğal olarak balıklarda hastalıklar ve ölümler yaratacaktır.

Ben akvaryumumda atmanın 300w lık ısıtıcısını kullanıyorum ve gayette memnunum. En kısa zamanda su değişimlerinde kullanmak için 100w lık bir ısıtıcı alıcam. Dün su değişimi yaptım akvaryumumda ve üşendiğim daha doğrusu birazda acelem olduğu için ekleyeceğim suyu akvaryum suyunun sıcaklığına getirmedim. Birseferden birşey olmaz deyip su değişimi yaptım ve bugün bazı balıklarımda beyaz benek ortaya çıktı.Küçük bir ihmalkarlık balıklarımın hastalanmasına neden oldu.Şuan ilaç tedavisine başladım. Bakalım sonuç ne olacak. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erciyesÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2005
İl: Kayseri
Mesaj: 2545
erciyesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2006 05:59
Eviniz uygun sıcaklıkta olup akvaryumunuzun sıcaklığı gerekli değerin altına düşmüyorsa sorun olmayacaktır...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir