Isıtıcı yapamazmıyız?


erkanzdemirÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 172
erkanzdemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2009 11:26

Isıtıcı yapmak çok tehlikeli sonuçlara katlanmak zorunda kaldığınızı kabul etmeniz demektir.Ama ıstıcı yerine akvaryumu sıcak tutabileceğiniz bir sistem yapmanız daha mükemmel bir proje olur sanırım.Örneğin forum da bir arkadaş kalorifer tesisatına bağlanarak bir sistem yapmıştı bence güzel bir proje yazın ısı ihtiyacı olmayacağından kışın kullandığı kombi tesisatından akvaryum ısısını da aradan çokarıyordu.Emeğinize sağlık.

erkanzdemir2009-02-08 11:45:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BonessÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 132
BonessÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2009 12:17
[QUOTE=ergin59]

Bu konu geçenlerdede benim aklıma geldi yavruluk yapmak için şişe deliyodum lehim makinası ile baktım  üzerine 30 walt yazıyor. Acaba bu lehim makinasını ısıtıcıya çevirsek olmazmı? Bir termostat  baglayıp levyeye ısıyı ayarlamamımız mümkün mü ben 300 waltlık ısıtıcı kullanıyorum. Yaktıgı elektirik ise faturaya baya kabarık yansıyor. Oysa bir lehim makinası 30 Walt harcıyo ben elektirikten pek anlamam böyle birşey yapabilsek akvaryumu ısıtması mümkünmü sonuçta lehim makinası ısındıgında elimize yapışıcak kadar ısınıyor. Elektirikten anlayan arkadaşların görüşlerini bekliyorum  SAYGILAR...

[/QUOTE]

Lehim makinası (Havya)  evet 30 watt ve civarında oluyorlar ama şunu hiç düşündün mü.. Bir havya 30 watt olmasına rağmen lehimi eritebilmek ve tutturabilmek için havyanın ucu yaklaşık 350-400 derece civarına çıkıyor.. peki bu 350 dereceyi neyle kontrol edeceksin :) Havya işi çok daha sakat bir durum, emin olun termostatı daha ucuza ve daha iyi maledebilmek oldukça zor:)

Sonuçta ısı birimi sabitti belli bir watt elektirik harcamdan ısıyı elde edemezsiniz, ya da 100 watt elektirikten elde ettiğiniz ısıyı 50 watt ten elde edemezsiniz bu fizik kurallarına aykırıdır..

Eğer elde edilebilseydi emin oLun ufo tarzı elektirikli ısıtıcılar 100 waat ile dünyayı ısıtırlardı..

Yani kısacası ısıtıcı için tasarruf etmek fizik kurallarına uymaz..

300 waat ısıtıcı ile 5 saatte ısıttığınız suyu kendi yaptığınız 50 watt lık ısıtıcı ile 1 günde ısıtamazsınız, doğal olarak fatura aynı gelir..

Sonuçta ne kadar çok watt o kadar çabuk ısıtma :)

100 waat ile 10 saatte ısınan su, 300 watt ile 3 saatte ısınacaktır, yani yaktığı elektirik aynı olacaktır..

Hiç girişmeyin böyle işlere bence.. Alın en kalitesinden bir ısıtıcı bakın keyfinize..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

meriç82Çevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 944
meriç82Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2009 12:51
Arkadaşlar bir ısıtıcının içindeki rezistans ile lehim makinasının içindeki rezistans farklı yapılarda olabilirler diyelim havye yani lehim makinası rezistansını bir cam tüpün içine oturttunuz birde termostata bağladınız bunu akvaryuma koyduğunuz zaman havye rezistansı hızla ısınacak su ile tüpün içindeki sıcaklık farklılık göterecek tüp çatlıyacak sonra güm.Sonra şu sesleri duyacak gibi oluyorum keşke forumdaki abiyi dinleseydim hem balıklarda ölmezdi sesleri yükselecek. Yani uzun lafın kısası gidin bir ısıtıcı alın bakın keyfinize.Bir arkadaşımında dediği gibi bu ısıtıcı 12 volt ile çalışmıyor şakaya gelmez eğer bu iş yapılacaksa uzman biri ile hatasız yapılmalı burada sizinde balıklarında hayatı söz konusu.Ben icatlara karşı her zaman saygı gösteren biri olarak bu icattan uzak durulmasını tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir