İşte Amerikan Rüyası


rcallÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/07/2007
İl: Manisa
Mesaj: 1665
rcallÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2009 00:51
 

Merhabalar,
Hemen hemen bir çok amerikanları konuştuk ölçtük biçtik. Şu bizim meleklerin kralınıda biraz konuşalım, ölçelim biçelim. Hayalimde var ve kesinlikle beslemek istiyorum. Önce uygun ortamını kurmayı, sağlıklı bir şekilde beslemeyi istiyorum. Az çok kendimizce araştırma yaptık ama sizlerinde desteği ile ileriye dönük bilgi dağarcığımız gelişsin istedim. Bazı araştırmalarım şu yönde;
Ellerinde devasa arıtma cihazları bulunan ve amazondan su örnekleri getirtip birebir tutturan akvaristler bile, su değerlerini sabit tutamamış ve altum besleme hayalleri maalesef hüsranla sonuçlanmıştır.  Altum'ların bulunduğu ortam, mevsim şartlarına göre çok değişiyor. Yağmur sezonunda derinlik 8 metre civarında olurken pH da bununla beraber 4,8 e düşüyor. Yağmur sezonu genelde amazonda, Nisan ve Mayıs aylarıdır. Sular çekildiğinde ise, nehir neredeyse çok hareketsiz hatta durgun hale geliyor ve haliyle pH da bununla beraber yükselişe geçiyor.
Vahşi ortamlarında yaşadığı su şartlarıda aynen şu şekilde pH 3,8-4,3 arası  / gH ve kH 0°dır. Bulunduğu ortamdaki su çok yumuşaktır. 0 – 4 dH, 0 – 70 ppm : çok yumuşak.





Bir çok kişi TR'ye getirtti, sadece bir kaç ay bakabildi. Acaba neden bu balığı akvaryuma adapte edemiyoruz ki?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2009 01:01
Merhabalar.
Ramazan Abi, pH, gH, kH'ı o değerlere getirmek hakikaten zor ötesi birşey.
Eğer altum bakacak olsa idim;
300X80X80h tank yapardım öncelikle. Yağmur döneminde hiç bitki olmadığını hesap ederek tamamen bitkisiz yapardım. İmkanlarımızın elverdiği en iyi RO cihazları ile bu değerleri tutturmak imkansıza yakın olacağından, bilinçli bitkisel çürüme deneyleri yapıp su üzerindeki etkisini ve birim zamanda ne kadar değişikliğe neden olduğunu hesaplardım. Bitkisel çürüme ile suya karışacak amonyak, nitrit, nitratı ise büyükçe bir sumpta 0'lamaya çalışırdım. Herşey stabil hale geldiğine ikna olduktan sonra 6 ay kadar aynı tanka diskus, melek gibi balıklar eleyerek durağanlığı koruyup koruyamadığımı kontrol ederdim. Eğer hala koruyabiliyorsam Altumu kahve eşliğinde izlerdim. Tebessüm
Neden adapte edemiyoruz. Bence cevabı yukarıda yatıyor. Çok fazla sentetik ortam hazırlıyoruz. Türkiye'de hobiciler olarak araştırmak, deney yapmak yerine hızlıca işe koyulmak istiyoruz. Bence bu işin en hızlı yolu yukarıda verdiğim örnektir. Yeni su değerlerine alıştırmak için ise, doğadan gelen altumları değil, bu tankta doğmuş f1 altumları, yukarıdaki şartlar oluşturulmuş ayrı bir tankta yıla yayarak yavaş yavaş istediğim değerlere doğru çekerdim.
 
Bence işin sırrı zaman kavramını hafife alıyor olmamızdan kaynaklanıyor. Yani getirenlerin su değerlerini sabit tutamamaları tamamen kendi hatalarından kaynaklanıyor. Oysa bu durumun ön çalışması ve altuma emsal ama altumdan daha dayanıklı balıklarla yapılmış olsa idi durağan değerleri bozmayıp altumlarınıda kaybetmemiş olurlardı.
 
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baris.aydinÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
baris.aydinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2009 11:43
Arkadaşlar merhaba;
Geldi bahar ayları, coştu forum Amerikancıları desek yeridir :):):)
Şimdi Ümit'in akvaryumla ilgili yazı yazacaktım, unuttum ne yazacağımı :)
Ama söylenebilecek tek şey bu adam karmada işini iyi biliyor:) Ümit'cim balıkların çok güzeller. Ama sanki motalar diğer tosunlara göre biraz zayıf kalmış gibi geldi bana. Umraım Recep senin kadar güzel bakıp balığın yayılmasında faydalı olur.
Hafta sonu Ankara'daydım. Umut'la 3-4 saatlik bir görüşmemiz oldu.Kızılay'da ki balıklçıları dolaştık. Tabi Amerikan konusunda oldukça fakir yerlerdi gezdiklerimiz. Hele gördüğümüz Midas için "Abi bunun cinsi ne?" deyince, akvaryumcunun "bu papağan türü, midas...Cichlid yani işte" demesi üzerine hemen kaçtık oradan :)
Umut'un akvaryum bana Tibet'te huzur bulmuş guruları anımsattı. Sajika ve Keyhole'e resmen aşık oldum. Keyhole tıpkı çizgi film karekteri gibi.İnanılmaz sevimli bir yüzü olan ve göz çizgisi kusursuz olan bir yaratık. Sajika için ise hiç bir şey diyemiyorum. Bu balık sevilmesinde ne yapılsın :)
Ama erkeğin agresifliği oldukça fazla. Garibim dişiyi devamlı kovalıyor :(
Festivumların ise vücut yapısı tıpkı maksmum aerodinamik için çalışılmış bir araç gibi. Vücudun üçgen şeklinde ve ince olması bu balığı inanılmaz hızlı yapıyor.
Ama tankta ki en hareketli balık ise kadim Amerikan Zebra'ydı. Hiç durmadan bir o yana bir bu yana gidip geliyordu devamlı.
Birkaç foto çektik Umut'la. Ama makinem evde. O yüzden yarın siteye yükleyeceğim. Bu arada Cumartesi günü saat 19:15 civarı Umut kardeşimin hediye ettiği yaklaşık 3,5-4 cm lik nic'imi de sağ salim getirip, akşam akvaryuma koydum. Isıtıcı olmdan, hava motoru olmadan Cumartesi 19:15 ten Pazar akşamı 23:30' a kadar sorunsuz getirebildim balığı.Tek yaptığım cumartesi akşamı ve pazar 15:00 te bir bardak su alıp bir bardak taze su koymak oldu.Ayrıca hediye ettiği dal içinde kendisine teşekkür ederim.
Herkese saygılar sevgiler..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yildiraykabakÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 266
yildiraykabakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2009 13:13
Arkadaşlar,

Burada süper akvaryumlar görüyorum. Herbiri birbirinden güzel. Herkezi canı gönülden tebrik ediyorum. Bu arada Ali (Murat) ne zaman göreceğiz yeni resimleri?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliMuratÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 640
AliMuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2009 13:46
[QUOTE=elpone]Ali, su piresi üretmek oldukça kolay. Ben balkona 2 tane büyük strafor kutulardan koydum. İçine dip çekimlerinden aldığım suyu koyuyorum. Ne hava taşı ne başka bir şeye gerek yok. Güneş gördüğünden kolayca su yosunlanıyor. [/QUOTE]
 
Harika fikir! Akvaryuma ne gerek varsa.. Güneş Ankara'da hala bir açıp bir kapanır halde ve akşamaları hava serinliyor. Bizim pirelerde birkaç yavru gördüm dün ama çok çok az. Gözlemliyorum hala. Aaa sıra yem atıyorum ama ilk başta çok attım umarım zehirlemem suyu. Dip öekeyim desem yarısını kaprtırcam hortuma kesin. Saldım çayıra durumu bakalım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliMuratÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 640
AliMuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2009 13:48
[QUOTE=yildiraykabak]Arkadaşlar,

Burada süper akvaryumlar görüyorum. Herbiri birbirinden güzel. Herkezi canı gönülden tebrik ediyorum. Bu arada Ali (Murat) ne zaman göreceğiz yeni resimleri?
[/QUOTE]

Yıldıray selam dostum, herkese merhaba!

Ömer Bay tankınız harika!
Efe beyaz midası ne yaptın , joker ölmüştü hani bu erkek mi dişi mi??
Arkadaşlar,
Bu haftasonu evde dipli köşeli bir temizlik ve düzen çalışması yaptım. Yeni kurulumları bahane edip her yeri savaş alanına çeivrmiştim ve kafayı yemek üzereydim bu pislikten. Bu arada sevgili Barış gelmiş de gitmiş bile göremediğim için üzüldüm bir dahaki sefer artık.
 
Biraz kötü haber var bende, balıkları kovan yeniden akvaryuma atarken , eniştemin tavsiyesi ile kovanın dibini tanka sokalım balıkları yavaşça içeri akıtalım dedik. İlk başta sıcak bakmasamda daha az stres olacaklarını düşünüp tamam demiştim. Tam balıklar akvaryuma inerken bir tanesi uzun atlama rekoru kırmak istedi ve 1,5 metre yükseklikten 2 metrelik mesafeye sıçradı kovadan. Sert zeminde fazla çırpınmasına fırsat vermeden hemen bir bez ile tutup kovaya attım. O büüyk bir ateş kafaydı. Sapasağlam gözükürken, ertesi günler çırpındığı her iki tarafta derin yaraları olduğunu gördüm. İlk başta püskülümsü şeyler sarkıyor gibiydi, kepçe ile yakalayıp anti mantar ilaç sürdüm tank sıcaklığını artırıp 480 lt ye 4 avuç kaya tuzu eritip döktüm.  O ara baktımki o püskül giib olan şeyler resmen balığın eti. İçim cız etti. Resmen balığın pulu ve derisi iki taraftan kuyruğun başladığı yerden dökülmüş durumda. Onu tankta kovalayan arkadaşını ayırdım şimdi rahartsız eden yok. Kendisi ürkek yem yemiyor ama duruşu ve yüzüşü iyi. YArası şu an için mikropsuz gözüküyor ama resmen pişirmek için alınıp bıçakla pulları kazınmış bir balık gibi. İki tarafta 3-4 santimetrekarelik bir alan var böyle. Aynı tanktaki albino astornotumda da gözünde ufak bir beyazlık belirdi. Ona da pansuman yapıyorum çeşitli anti mantar ve dezenfektan ilaçlar ile, ama beyazlık yüzeyden içeriye doğru sirayet ediyor gibi geldi :( Yani biraz canım sıkkın arkadaşlar.
 
Ümit bu arada senin 20+ lık erkek mota lepisteslere iştah kabartmıyor mu dostum?
Sanırım arada bazı bölmeler var , balıkları nasıl gruplandırdın söylesene?
Yazdıysan da ben kaçırdım. Melek ve motalara özellikle bayıldım.
 
Son aldığım 150cmlik tanklardan sadece birini kurabildim. Diğerine de arka fon çeker çekmez su ekleyeceğim.
Saygı ve sevgiler.
AliMurat2009-04-20 14:16:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baris.aydinÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
baris.aydinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2009 14:37
Ali geçmiş olsun. Çok kötü olmuş. Isıyı arttırp tuz eklemen zaten ilk aklıma gelen tedavi yöntemiydi. Balığın kendini hızlı toplaması için Bemiks Ampül ve sarımsaklı yem olayına başlayabilirsin. Belki iyileşme sürecini hızlandırabiliriz. Bu arada su değişiminide sık sık yapki açık olan o yaralar mikrop kapmasın. Mukozada olmadığı için hayvan şuan bakterilere gümüş tepsiyle sunulmuş gibi.

İlgilenenlere:
http://www.akvaryum.com/Forum/damizlik_2_cift_ebjd_k271548.asp
baris.aydin2009-04-20 15:15:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliMuratÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 640
AliMuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2009 15:33
Sağol Barış,
Buradaki dış filtrede henüz temizlendiğinden zaten oturmamıştı sistem. Dİp daha çok çekmeye çalışayım ben de. SAdece granül yem yiyordu bu zaten nedense. İri boş sarmısaklı NLS Thera+ yem var ama bu kütüğün arkasına gizleniyor nadiren yüzüyor. Yemle ilgisi yok. Oldukça iri balık o yüzden dayanır diye umuyorum. Bemik ampül alayım bugün. 480 tl ye kaç tane atayım?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mtgokdumanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 219
mtgokdumanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2009 15:36
Bende Ali Murat neden hafta sonu yok diyordum üzüldüm şimdi yahu hiç sorun yok gibi geliyordu, şimdi benim de acaip canım sıkıldı...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baris.aydinÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
baris.aydinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2009 15:41
Abi o konuda benim şu diyebileceğim bir fikrim yok. Ümit daha deneyimli bu konuda. Ama sanırım 500 litrelik tank için 2 tane yeterli olur. Bemiks'i kullanırken ışık mutlaka kapalı olmalı. Gece verirsin ışığı kapatıp.Sabaha kadar durur. Ayrıca dış doku enfeksiyonları için Backtrim Forte var. 100 litreye 1 tablet eritilip kullanılıyor. Sen tedaviyi ana tanktamı yapacaksın? yoksa ayrıca bir karantina tankın var mı?
Ama dediğim gibi Bemiks'in ölçüsü konusunda bir araştır derim.Emin değilim çünkü.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliMuratÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 640
AliMuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2009 15:48
Ana tankta yapabilirim, bu ana tankı tamamen karantina tankına dönüştürebilirim ya da balığı ayrı tanka alabilirim.
Hastaya iki astronot, iki black belt bir ufak midas ve dişi jaguar arkadaşlık ediyor şu anda. Tankta hiç kavga yok.
Hastayı yerinden kaldırıp yeniden streslere sokmak istemiyorum. Ana tankta uygulayım  tedaviyi. Bu akşama bemiks ve forte bulmaya çalışırım.
Ümit^ten de mesaj bekliyorum dozaj konusunda.
Sağlıklı balıklara zararı olur ise onları ayırayım ama bu bir haftayı bulur. Diğer tank hazır değil henüz.
Enişte selam, üzüntüden eve kapanmadım canım, biliyorsun her yeri ne halde idi , gel bir de şimdi bak. Çok iş yaptım haftasonu. Kovadan aktarma senin fikrindi ama bilemezdikki bu çılgının bunu yapacağını.
Viejalar gerçekten kepçe ile de yakalanması zor balıklar. Bir kere stres oldular mı her şeyi yapabiliyorlar.
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efeerdoganÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 85
efeerdoganÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2009 17:03
Ali murat abim beyaz midaslar gitti verdim akvaryumcuya ama istiosan akvaryumcuya soylerim sen ondan alabilirsin.Bu jokerde erkek cikti sansima disi diyi biliyordum.Ama eski joker bunun neredeyse iki katiydi.


Bu tip iki kişiyi ilgilendiren ve konuyla ilgili olmayan mesajları ÖM olarak gönderelim lütfen.
Really2009-04-20 20:50:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliMuratÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 640
AliMuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2009 17:13
Beyaz Midası bana satsaydın ya Efe, sor bakalım ne istiyor ona, ya da bana mesaj at telefonunu adamın sorayım. Erkek Joker büyük gözüküyor , sıkılırsan onu da alabilirm ilerde.



Bu tip iki kişiyi ilgilendiren ve konuyla ilgili olmayan mesajları ÖM olarak gönderelim lütfen.
Really2009-04-20 20:49:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinorÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,48207[/C]
Kayıt: 01/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 3480
sinorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2009 19:53
Uzun zamandır makavlarımı sizlerle paylaşmadım . Nerdeyse hepsinin yüzgeçleri renklendi . En baskın minik haydar 6 cm ;
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir