İşyerindeki Yunus Ciklet Akvaryumum ve Sorunlar


coskunizmitÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 9
coskunizmitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 19:48
Fotoğraf:

Boyut (cm):80x35x40
Kapasite (litre):110
Canlılar:3 adet Yunus ciklet 5 adet Sarı prenses yavrusu(misafir) 2 cüce vatoz

Malzemeler:Rc 100 watt ısıtıcı,çin malı içfiltre(jebo dış filtre siparişini verdim bugün),36 watt florasan

Akvaryum Bakımı:daha henüz yapmadım 5 günlük sistem.2 haftada bir dip çekimi ile birlikte suyu yenilemeyi düşünüyorum.eskiden yaptığım gibi

Kullanılan Yemler:Tetra pro

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Kaya tuzu ve ilk kurulumda kullandığım metilen mavisi

Fotograflar yuklenemedi ayrı mesaj olarak atacağım.Yunus cikletler 2,5-3 cm arası boyda yavrular.Aldığım yerde tadilat nedeniyle karanlık bir ortamda,çok kalabalık bir akvaryumda beslenmişler.Akvaryuma ilk saldığımda normal balık görüntüsü çizerken,2-3 gün içerisinde aralarından biri diğerlerini kovalamaya başladı.Beni görünce akvaryumun üstüne çıkıyorlar.Yemi elime iyice bastırıp verirken korkmadan gelip yiyorlar.en ufak çekingenlik yok.hatta bugün 5. günlerinde parmağıma 3 cm boyu olan büyük  değdi.Müthiş bir duygu.Akvaryumun köşesine gidiyorum geliyorlar,elimi nereye götürürsem oraya geliyorlar.
 
Bir sorun var.İşyerinde 2 akvaryumda karışık birşekilde balık besliyor sosyal işler sorumlusu.akvaryumlar felaket.akvaryumlarda green terror,papağan,mavi prenses,sarı prenses,sarı imparator,yunus ... kısacası ne arasanız var.En skandal olan yanıda akvaryumda sarı prenses ve imparator yavruları var.2 cm lik,yapay mercanlar arasında sağ kalmışlar.Bakıma gelen akvaryumcu sanırım bilerek yapmış mercanları yavrular cok rahat saklanabiliyor ve ordan cıkmıyorlar.biraz fazla yem ve sumpla temizleyip işi halletmiş.Green terrorun boyu 20 cm. 10 cm lik balıklar var.Düşünün artık.
 
Benimde içim elvermedi yavruluktaki 1 cm lik sarı prenses yavrularını biraz büyütüp sonra salarım diye kendi akvaryumuma koydum,tek tür besleme taraftarıyım normalde.
 
Hikaye bundan sonra başlıyor asıl      
 
Yunus cikletler sakin densede ben guvenemedim ve poşet içinde yavruları alıştırmak için koydum akvaryuma,o da ne poşeti delecekler nerdeyse durmadan vuruyorlar.Aslında burada olmayacağını anlayıp kesmeliydim ama denedim.Benimkilere akvaryumun diğer köşesinde yem verirken yavruları öbür tarafta saldım.Yunuslar yemi bıraktı yavrulara,bir kaç saldırıdan sonra yavru sarılar saklanmaya calıştı.en sonunda kendilerine bir kovuk buldu herbiri ama bir görseniz yunuslar akvaryumu didik didik arıyor bulmak için bunları deli oldular.Bulduklarında deli gibi kovalayıp vuruyorlar.
 
En son mesai bitiminde yavrular piyasada yoktu yemeleri imkansız öldürseler ortada olurdu.ışığı kapattım gözlemledim nerde sote yer var oraya gömülmüşler,yunuslarda sakinleşmiş.
 
Üstatlar yorum nedir?ne yapayım diğer akvaryumların hali kötü,yarısını yemiş balıklar.Böyle devam etsin mi.Tavsiye?Akvaryum yunus için küçük biliyorum.eski akvaryumum bu sabırsızlıktan dayanamadım askerden gelip işe girince basladım bu işe tekrar.büyük bir akvaryum projem var o yuzden bu akvaryum yunuslara dar gelecek demeyin biliyorum.
 
Saygılarımla


 
 

coskunizmit2013-05-11 08:14:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kadir_7Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1751
kadir_7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 22:24
Yavru balıkları pet şişeden bir yavruluk yaparak içine koyabilirsiniz. Yenmeyecek boya geldiklerinde de akvaryuma salabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

coskunizmitÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 9
coskunizmitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2013 07:10

Kadir Bey yavruları yiyemiyorlar.Sadece kovalayıp vuruyorlar.Yemleri tam ac değiller.Gördüklerinde vursalar tamam,bunlar arıyor yavruları heryerde.kendileride yavru ama neyse.Tavsiyeniz mantıklı ya akvaryumu böleceğim yada geniş bir yavrulukta biraz daha büyüteceğim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir