İyi bir filitrasyon için neler yapabilirim ?


RonyÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 98
RonyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2008 02:58

300 lt bir akvaryumum mevcud.Geçenlerden yaşadığım nitrat patlaması yüzünden balıklarımı verdim ve suyu düzeltemediğim için akvaryumu boşaltıp temizledim. Şimdi çok iyi bir filitrasyon sistemi oluşturup çok temiz bir akvaryum yapmak istiyorum.

eheim 2213 dış filitre ve atman büyük boy bir iç filitrem var. Akvaryumun içine kum koymamayı düşünüyorum temizlemesi zor oluyor. Bir kenara bol kaya koyacağım. Dış filitreye uv taktırıp devamlı aktif karbon ile desteklemeyi planlıyorum.
 
Akvaryumu dün doldurdum ve kaya tuzu attım ayrıca seranın 3 çeşit nitrivec ve suyu mavi yapan ilaçtan attım bu şekilde dinlendiriyorum.
 
 
Şimdi sormak istediğim şu; En iyi şekilde ultra temiz bir akvaryum yapabilmek için daha başka neler yapabilirim ? Yani istiyorumki yapılabilecek ne varsa herşeyi yapayım.Mesela ben uv olayını bilmiyordum bilseydim en baştan alıp monte ederdim. Daha farklı bu gibi filitreleme önerileriniz var mı ? Saygılar.
Rony2008-07-06 03:00:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ecavitÇevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2008
İl: Ankara
Mesaj: 52
ecavitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2008 03:25
Öncelikle geçmiş olsun ..  Filtreleme ile ilgili tesisat açısından bence yapabileceğiniz fazla bir şey kalmamış.Hangi türü beslerseniz besleyin yemlemeyi fazla yapmayın,su değişim zamanlarınıza ve miktarına dikkat edin, filtre temizliklerini akvaryum suyunu kullanarak yapın,su değişiminde dinlenmiş su kullanın, son olarak olurda balıklarınızdan biri hastalanırsa tedavisini başka bir akvaryumda gerçekleştirin.Söyleyebileceklerim bu kadar umarım yardım edebilmişimdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir