Jako Hakkında Tecrübeli Arkadaşlar


ibektasÇevrim Dışı

Kayıt: 17/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 346
ibektasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2015 01:33
Selamlar bir tanıdığımdan aldığım jako papağanı ile sorun yaşıyorum yaklaşık 5 senedir bende 25 yıl civarıda aldığım arkadaş bakmıştı.

Son zamanlarda çok tedirgin herhangi bir değişiklik yok yıllardır olduğu gibi herşey ne kafesi ne durduğu oda hiçbir şey değişmedi. Fakat ilk defa bugün elimde kafese koyarken elimi ciddi şekilde ısırdı pençelerini de sağlam bir şekilde elime geçirdi normalde sinirli olsa anlarım durduk yere hiç alakasız bir anda yaptı.

Çok canım sıkıldı 5 yıllık sevgilimden ayrılsam bu kadar üzülmezdim. Beraber yorganın altına girer uyuruz duş alırız o derece alışık.

Merak ettiğim yaşının ilerlemesinden dolayı mı güvensiz ona uygun bir eş bulamadık uzun süredir bu Etki edermi. 2. Jakom jakodan da anlarım nerde ne yapar hissederim ama hiç beklenmedik bir anda ısırdı refleks olarak elimden fırlattım duvara çarpıp düştü yani sebep nedir ne yapmalıyım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum 5 yıl sorun olmadı şimdi olunca işin içinden çıkamadım şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Karakan1903Çevrim Dışı

Kayıt: 25/08/2015
İl: Ankara
Mesaj: 125
Karakan1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2015 13:43
Valla jakodan pek anlamam ama çok kus besledim.Bi refklesle kuşu atmanız tabi biraz üzücü.Bence kuşu o an çıkardığınızda sizi biseyden,birinden kiskanmis olabilir.Aklıma ilk gelen bu oldu acikcasi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cüneyt99Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2006
İl: Yalova
Mesaj: 409
cüneyt99Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2015 00:42
İsmail bey .Bendede yıllardır Jako kongo var. Bir kez de benim başıma geldi ısırma olayı. Benim Jako bana resmen aşık çok itaatkar. 4 ay önce evimize yeni katılan yavru Jack russal köpekten sonra biraz hırçınlaştı . Kıskançlık krizine girdi. Doğal olarak ilgi birazda olsa azaldı. Çiftleşme evrelerinde tam kızgınlık dönemlerinde huysuzluk hat safhada oluyormuş. Birde istenmeyen bir misafir sevgiyi bölüp parçalıyorsa sinir ve ısırma kaçınılmaz oldu benim için. Tabi şimdi ayırdım odalarını 1 aydır daha iyiyiz. Sizinde benzer olaylar olaylar oldumu acaba. Yeni bir bebek , yeni bir pet , yada evden uzunca bir süre ayrı kaldığınız yada siz yokken evdeki diğer bireylerden birisi kötümü davrandı acaba. Saygılarımla.

Teşekkür Edenler: [T]98858,ibektas[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibektasÇevrim Dışı

Kayıt: 17/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 346
ibektasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2015 23:50
Bir süre ayrı kaldım evden ama pek sorun olmuyordu. Onun dışında bir değişiklik yok

[QUOTE=Karakan1903]Valla jakodan pek anlamam ama çok kus besledim.Bi refklesle kuşu atmanız tabi biraz üzücü.Bence kuşu o an çıkardığınızda sizi biseyden,birinden kiskanmis olabilir.Aklıma ilk gelen bu oldu acikcasi.[/QUOTE]


Kuştan kastımız kerpeten gibi direk eti kesen bir gagaya sahip kuştan bahsediyoruz pençelerinin açtığı delikleri saymıyorum bile :))

Kıskanma inkanı yok kimse yoktu evde

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir