japon akvaryumuna pengasus balığı


egemen1903Çevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 2740
egemen1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2009 20:49
Forumda çok yazıldı bu tür yollar.
Neticede japon abur bir balık ve fazla yemleme zararlıdır.
Çöpçüler yem yesin diye bu tür farklı yemleme yolları sadece japonları fazla şişirmeye, su şartlarını daha çabuk bozmaya yarar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ugursarakÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 14
ugursarakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2014 19:08
Bende 300 litrelik akvaryumda japon balıkları besliyorum. Çöpçü beslenmez demişler bende 18-20 cm'lik japon dahil, 15 cm ve çeşitli boylarda japonlar var. Çok ufak japonlarda var. Mesela pörtlek gözlü japon balığım yüzeydeki yemleri yemekte zorlandığı için aç kalıyordu. Artık günde 1 kez ve bol yaprak yem atıyorum. Büyük balıklar üstteki yemleri yerken aşağı çöken yemleri ufak balıklarım yiyor. Yemleri tüketmeleri ortalama 4-5 dakika sürüyor. 

Bu tarz bir beslemeyle çöpçüler rahatlıkla yaşar diye düşünüyorum. Bende şu an 20 civarında japon ve koi balıkları var. Günde 1 kez bol yaprak yem ile yemleme yapıyorum. Üstteki yemler 2 dakika gibi bir sürede tüketiliyor. Tabanda ki yemler ise 3 dakika gibi bir sürede tüketiliyor. Böylece ufak ve büyük balıkların hepsi doyuyor. Ancak benim akvaryum büyük, yem akvaryumun her yerine dağılıyor. Bu yüzden ufak balıklar büyük balıklarla kapışma yaşamadan rahatlıkla beslenebiliyorlar. Ufak akvaryumlar için bu yöntem başarılı olur mu bilmiyorum. Bende albino cüce vatozlar vardı, günde bir kez bol yemleme ile onlar da rahatlıkla besleniyorlardı, ama onlar için arada dip yemleride kullanıyordum. Onları bir hobiciye ücretsiz verdim, en azından daha sıcak bir akvaryumda yaşamak haklarıydı:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir