Japon balığı büyütmek


koyufnlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/09/2008
İl: Sakarya
Mesaj: 493
koyufnlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2009 22:08

japon balığım büyümediği için bakıyordum ve bu yazıyı buldum doğru mu?

 
 
Şimdi tam mevsimi, sana ucuz, etkili bir yöntem tavsiye edeceğim.  Manavdan bezelye alacaksın, bir kilo, tanelerini çıkaracaksın, bunları bir kaba atacaksın, üzerine suyu bol doldur, kaynat 40-50 dakika, arada kontrol et parmağınla hafif sıktığında eziliyorsa, taneler yumuşayınca, indir süzgece boşalt suyu sızsın, sonra sızınca ufak ufak poşetlere koy, buzluğa at dolaba dondur, iki günde bir bu poşetlerden 4 tanesini (4 balık için) kır çıkar, kabugunu soy, çözülmeye bırak, sonra 10 dakika sonra çözülünce, bezellyeninkabugunu soy, hafif parmağınla ez akvaryuma at balıkların yesin, balıklarındaki hızlı büyümeyi birkaç ay içinde farketedeceksin, ve kabızlıktanda kurtulur balıkların kabız olmaz. En doğal büyütme, yollardan biri bu, bunun haricinde büyütücü hormonlar var, buda balığa çok zararl, balıklar için sıvı vitamin damlaları var bunlarıda kullanmanı tavsiye ederim.
 
 
demiş doğrumu acaba bu arkadaşın dediği yani gerçekten japon balıkları yiyebilir mi bezelye? Yerse de bu arkadaşın dediği doğrumu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baho038Çevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 395
baho038Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2009 22:18
Büyütme için değilde kabızlık için birebirdir bezelyeler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aykut70Çevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 523
aykut70Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2009 01:37
Bahadır kardeşi doğru söylemiş kabızlık için mükemmeldir bezelye :)
Büyütmek içinse büyük akvaryum olmazsa olmaz 15 litrelik akvaryumda japonu pirzola biftekle besleseniz bile akvaryumun müsaade ettiği kadar büyütebilirsiniz :)
NOT : Aynı büyümeyi kuru yemlede elde edebilirsiniz demeliyim. (Yoksa arkadaşlar bonfile biftek daha iyi büyütüyormuş diye düşünebilirler :D)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir