Japon Balığı Ev Yapımı Kuru Yem


Engin19Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2013
İl: Izmir
Mesaj: 869
Engin19Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 22:22
Sizlere geçen hafta yaptığım ev yapımı yem yapılışını anlatacağım. Oranlarını yazmıyorum zaten çokta önemli değil. Tavsiyem çok az miktarda yapmanız en fazla 2 ay içinde tüketebilecek şekilde ayarlamanız. Ben evde olan malzemeleri kullandım elinizin altında uygun olan sebzeleri kullana bilirsiniz. Olmazsa olmaz diyebileceğim malzeme yok lakin sarımsak kullanılsa iyi olur.  Yapım aşamalarını çekemedim yemin resmini ekliyorum sadece vermeden önce 5 dk suda bekletip öyle atıyorum balıklara herhangi bir dağılma suyu kirletme gibi durumla karşılaşmadım. Bu hafta içinde jel yem yapımını anlatacağım.

Malzemeler

Ispanak
Brokoli
Karnıbahar
Bezelye
Sarımsak
Kırmızı Lahana
Havuç
Kırmızı Biber ( Tatlı ve az miktarda)
Yumurta
Ceviz
Kan Kurdu
Jelatin

Hazırlanışı

Öncelikle sebzeler yıkanır akabinde 2-3 dk boyunca kaynar suda haşlanır. Haşlana sebzelerin suyu süzülür ve rondoda ince parçalara ayrılır ve başka bir kaba ayrılır. Sebze harici malzemelerde rondodan geçirilir. Sora hep birlikte karışması için rondoya tekrar alınır. Bu aşamada yumurta eklenir hem protein hemde yemin dağılmasını önler. İstege göre jelatinde konulur (Kokusuz ve tatsız gıda için olanlarından). Karışım tepsi gibi yayvan bir kaba alınır kaşıkla düz ve ince bir şekilde serilip soğumaya bırakılır.Kurumadan evel ufak bıçakla ufak parçalara kesilir. İster fırında isterseniz dışarıda rutubetsiz bir ortamda kurumaya bırakılır. Kuruduktan sora isteğe göre yem formuna getirmek için ufak parçalara ayrılır. Ben ufak bir kıyma maknesi vardı onu kullandım. Tülbente sarıp bıçağın sapı ile döverekte yapabilirsiniz. 

Yasal Uyarı : Çalışırken tertipli olun evden kovulma tehlikesi var biran önce bitirip mutfaktan çıkmaya bakın :)






Beğenenler: [T]220148,sude Nur yıldız[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SergennÇevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 811
SergennÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 22:41
Kardeşim böyle şeylere ne gerek var eziyetten başka bir şey degil, pet shoplarda japon balıgı yemleri 1TLye 50 gram :) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Engin19Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2013
İl: Izmir
Mesaj: 869
Engin19Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 22:48
:) Hazır yemlerden memnun değilim yurtdışında adamların evine sokmadıkları yemleri biz en kalitelisi diye alıyoruz. Biraz araştırın yabancı akvaristlerin birçoğu hazır yem kullanmaz. Bizler neden kullanalımki en kalitelisi kendi yaptıgımız yemdir. Elimde 15-16 çeşit piyasada kaliteli diye geçen yemler var hiçbirisi bunun verdiği performansı veremez. Yinede teşekkür ederim tavsiyeniz için :) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir