Japon balığı ve Akvaryumu hakkında yardm


aliassÇevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2013
İl: Bursa
Mesaj: 80
aliassÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2013 20:10
Arkadaşlar 60*25*30 cm boyutlarında yaklaşık 43 Litre akvaryumum var. İçine ayrın 2 tane japon balığı koyacağım şuan akvaryum boş. Size bir kaç sorum olacak:

1) akvaryumun içine kum koymak lazımmı?

2) Bazı akvaryumlarda görsellik olsun diye büyük bitki kökleri ve büyük taşlar koyuyorlar. Taşın ağırlığını akvaryum taşırmı? Büyük taş koyarken nelere dikkat etmek lazım.

3) Japon balıklarıma arkadaşlık yapsın diye 2 tane daha farklı balık türü almak istiyorum. Ucuz ve japon balığı gibi çok nazik olmayan ne balık önerirsiniz? Ayrıca japonlarla arası iyi olan balık türü olması lazım.

4) Akvaryuma su filtresi takacağım ama bunun dışında 1 tane veya 2 tane midye koysammı acaba? Suyu temizledikleri doğrumu? işe yarıyormu? Bi balıkcı bana aynen şunu dedi, "Evet biraz temizliyor ama sonra midyeninde artığı oluyor içindeki pisliği kusması için akıntı olması lazım.bi taraftan temizlerken bi taraftan kirletir" dedi. Böyle birşey varmı?

5) Akvaryumun sıfır aldım akvaryumu fazla güneş almayan bir yere koyacağım .Akvaryumda yosunlanma ne zaman görülmeye başlar acaba? Yosunları yesin diye vatuz balığı varmış sanırım vatuz balığımı alayım? Başka tür balık varmı yosun yiyen?

6) haftada bir balıklar yesin diye haşlanmış ıspanak, haşlanmış bezelye vermek lazımmı? Nasıl beslemek lazım japonlarını?


Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OscarLıÇevrim Dışı

Kayıt: 25/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 2
OscarLıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2013 22:03
arkadasım o akvaryuma baska balık arama sen 3 yada 4 tane japon besleyebilirsin haşlanmıs yemek atmana gerek yok ot yemler var onlardan kullanmanı tavsiye ederim midye temizler evet ama kusarsa sen akvaryumu zor temızler sin akvaryum kucuk cok kolay yosun tutmaz vatoz alamana gerek yok. bitki koyma japon ac hayvandır yerler mahfederler emeğine yazık olur ince kum koy akvaryuma japonlar kumla oynamayı seven balıktır. Sağlıklı Balıklar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliassÇevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2013
İl: Bursa
Mesaj: 80
aliassÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2013 22:22
[QUOTE=OscarLı]arkadasım o akvaryuma baska balık arama sen 3 yada 4 tane japon besleyebilirsin haşlanmıs yemek atmana gerek yok ot yemler var onlardan kullanmanı tavsiye ederim midye temizler evet ama kusarsa sen akvaryumu zor temızler sin akvaryum kucuk cok kolay yosun tutmaz vatoz alamana gerek yok. bitki koyma japon ac hayvandır yerler mahfederler emeğine yazık olur ince kum koy akvaryuma japonlar kumla oynamayı seven balıktır. Sağlıklı Balıklar[/QUOTE]

görsellik açısından taş koyma olayına ne diyorsunuz? akvaryum taşırmı?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir