japon balığı yemi nasıl yapılır ?


furkan9507Çevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2010
İl: Antalya
Mesaj: 50
furkan9507Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2012 00:24

Ben japon balığı yemi yapmak istiyorum kendi yemimi kendim yapmak istiyorum.... nelerle yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.......


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2012 10:58
Malzemeler :

Yarım havuç
yarım avuç bezelye
1 yaprak ıspanak
1 adet yumurta sarısı
2 bardak içme suyu

1 adet cezve
1 adet 16 gözlü buz kalıbı

Yapılışı :

Cezveye havucumuzu koyuyoruz,havuç geç haşlandığı için ilk olarak havucu haşlıyoruz havuç haşlanmaya yakınken bezelye ve ıspanak yaprağınıda cezveye atıyoruz.Hepsi güzelce haşlandıktan sonra cezveden alarak güzelce soğumaya bırakıyoruz.Suyunu süzüyoruz ve iyice haşlanıp yumuşadığından emin oluyoruz.

Yumurtayı katı hale gelecek kadar haşlıyoruz yaklaşık 4-5 dakika sürecektir.Haşlama işlemi bittikten sonra soğumasını bekleyip sarısını alıyoruz.Beyazını bırakıyoruz çünkü hazmı zordur.

Bıçak yardımıyla tüm malzemelerimizi balıkların ağzına uygun olarak kıyıyoruz ve buz kaplarının içine bir günlük yetecek miktarda yerleştiriyoruz.Her bir kaba bir günlük yetecek miktar koymalıyız.

En son haznelerin kalan yarı boş kısmına içme suyu koyuyoruz.

Yemimiz hazır ; buz kabını derin dondurucuya koyuyoruz.Yemleme zamanı buz kabından bir günlük yemimizi alıyoruz.

Küp halindeki hazır yemimizi akvaryuma atıyoruz.



rheme2012-05-01 10:58:40

Beğenenler: [T]189438,CihanNur[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cengiz muratÇevrim Dışı

Kayıt: 25/07/2007
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 26
cengiz muratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2014 16:44
artı 1 adet tatlı kırmızı biber ve yağsız balık eti

Beğenenler: [T]189438,CihanNur[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir