Japon Balığı Yumurtlaması Hakkında


ViValaVidaÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2017
İl: Gaziantep
Mesaj: 12
ViValaVidaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2017 09:53
İyi Günler forum üyeleri akvaryumumda japon balıgı beslemekteyim balıklarım damızlık yaştalar ama alırken dişimi erkekmi diye ayırt etmedigimden akvaryumda 5 erkek 1 dişi varmış [3)] bunun sonucunda 5 tane erkek bir dişiyi kovaladıgından aşırı şekilde dişiyi şıkıştırıyorlar bende ayrı bir akvaryumum vardı ayırdım onu böyle yapmam dogrumudur? yani japon balıgı kendiliginden yumurtaları dökebilirmi yoksa illa erkek karnına bastırmasımı gerek? ben hayvanı çok hırpalarlar diye ayırdım ama bişey olurmu ? bide cok hızlı hareket ettiklerindenmidir nedir su çok temizdi bir gün içinde suyun köşelerinde köpüklenmeler olmuş su bulanıklaşmıştı bu kirlenme aşırı hızlı olmalarından kumdaki pislikmidir? yoksa erkek japon balıkları suda dişi için salgıladıkları bişeymi? yardımcı olursanız sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TosbishÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2010
İl: Adiyaman
Mesaj: 472
TosbishÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2017 04:42
Aynen de suda çiftleşme dönemlerinin habercisini salgıladıkları için köpükle dolmuştur.
Çok bilgim yok ne olduğundan ama sperm olabilir.
Bi kaç erkeği geri verip dişi almanız mümkünse yapabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ted1liÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 31/01/2017
İl: Izmir
Mesaj: 450
Ted1liÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2017 10:15
[QUOTE=ViValaVida]İyi Günler forum üyeleri akvaryumumda japon balıgı beslemekteyim balıklarım damızlık yaştalar ama alırken dişimi erkekmi diye ayırt etmedigimden akvaryumda 5 erkek 1 dişi varmış [3)] bunun sonucunda 5 tane erkek bir dişiyi kovaladıgından aşırı şekilde dişiyi şıkıştırıyorlar bende ayrı bir akvaryumum vardı ayırdım onu böyle yapmam dogrumudur? yani japon balıgı kendiliginden yumurtaları dökebilirmi yoksa illa erkek karnına bastırmasımı gerek? ben hayvanı çok hırpalarlar diye ayırdım ama bişey olurmu ? bide cok hızlı hareket ettiklerindenmidir nedir su çok temizdi bir gün içinde suyun köşelerinde köpüklenmeler olmuş su bulanıklaşmıştı bu kirlenme aşırı hızlı olmalarından kumdaki pislikmidir? yoksa erkek japon balıkları suda dişi için salgıladıkları bişeymi? yardımcı olursanız sevinirim. [/QUOTE]

Yanlış yapıyorsunuz ayırmayın , yumurtayı erkeğin karnına vurması sayesinde dökerler veya siz döktürceksiniz yalnız kendisi dökse bile siz ayırdığınız için döllenme olmayacak ve haliyle yumurtalarda bozulacak birde kendilerinin üretmesini beklemeyin çünkü yere düşen bütün yumurtalar olduğu yere yapısacak ve o akvaryumdaki balıkların hepsini çıkarmak zorunda kalıcaksınız yoksa bütün yumurtalar afiyetle yenilecektir. Korkmayın birşey olmaz bendekiler bazen delirmiş gibi hareketler sergiliyorlar üreme olacağı zaman haliyle dişi çok yoruluyor ama dediğim gibi kolay kolay birşey olmaz akvaryumunda sivri,keskin yerler olmadıkça... Su kirliliğinede gelince çok hızlı hareket ettikleri için suyun pislikleriyle karışmasıda normaldir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir