Japon Balığıgelişimini İlerletmek İçin Ne Yapmalıy


beratzÇevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2023
İl: Ankara
Mesaj: 20
beratzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2023 16:53
Japon balığım aldığımda küçüktü ve ailem izin vermediğinden dolayı 11 ay fanus ta dinlenmiş su ile yaşadı. Su an filtreli 30 litrelik akvaryumda tek başına fakat fanus ta kaldığı icin boyu hala 4 5 cm var yok sadece beyaz turuncudan sade beyaz olarak renk değiştirdi gelişiminin ilerlemesi icin ne yapmam gerek?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CarcharodonÇevrim Dışı

Kayıt: 02/07/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 17
CarcharodonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2023 22:49
Merhabalar;

Balıklar genel olarak hayatlarının ilk senesinde hızlı bir şekilde büyürler, daha sonra da yavaşlamakla beraber büyümeye devam ederler. Fanuslar balık yaşamına izin veren ortamlar değildir. Japon balıkları kötü şartlara dirençli oldukları için bir süre hayatta kalabilirler, ancak alan olarak sınırlı bu ortama uyum sağlamaya çalıştıkları için büyümeleri engellenir ve 'cüceleşme' olarak tasvir edebileceğimiz 'stunting' fenomenini gösterirler.

Bu olgunun en belirgin göstergesi, hayvanın kafasının ve gözlerinin vücuduna kıyasla aşırı büyük olmasıdır (bu durumu ülkemizde kırmızı kuyruk ve yürüyen kedi balığı gibi canavar balıklarda yaygın bir şekilde görebilirsiniz, ne yazık ki bu hayvanlar hobicilere gerekli bilgiler verilmeden satılmakta ve küçük akvaryumlarda bakılmaktadır). Aynı zamanda iskelette ve iç organlarda da sorunlar meydana gelebilir. Gelişme sürecindeki bir balık erken bir safhada yeterince büyük bir akvaryuma alınırsa zamanla düzelme gösterecektir, ama neredeyse bir yıldır fanusta yaşamış olan balığınız için bu değişimler bence kalıcı olacaktır. Ancak düzgün bakılırsa acı çekmeden, hayat kalitesi fazla düşmeden yaşamına devam edecektir.

Tavsiyem Japon balıkları için uygun, 80 litre üzerinde bir akvaryum edinmenizdir. Filtreyi bu akvaryuma geçirip bir kurulum yaparsanız ve su parametrelerine dikkat ederseniz hayvan rahat eder. Daha sonra da büyümesini yüksek kalite kuru yem (yani buğday unu vb. olmayan protein bazlı yemler), kan kurdu, artemia, bezelye, ıspanak gibi çeşitli yemlerle destekleyebilirsiniz. Ayrıca akvaryuma su mercimeği (Lemna veya duckweed diye de geçer) eklemeniz de iyi olur, bu bitki hem azot döngüsüne yardımcı olur hem de Japon balıkları tarafından afiyetle yenir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir