Japon Balığım İçin Yem Hazırladım


ulas00Çevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2010
İl: Adana
Mesaj: 14
ulas00Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 10:06
Ben Japonlarım için yem hazırladım ve faydası olurmu ayrıca bir zarar verir mi? Size sormak istedim Tarifi şöyle ;

1- Havuç
2-Ispanak
3-Yarım diş sarımsak
4-çay kaşığı kadar ekmek(ne bayat ne taze 1 günlük)
Hazırlanışı;

Havuç ile ıspanağı kaynar suda haşladım.Çıkarmama 1 dk kala sarımsağı ekledim sonrada ocağı kapattım.Suyunu süzdüm,ve blendır'a ekledim ve doğradım.Sonra da içine çay kaşığı kadar ekmek ve yarım çay bardağı su ekledim ve 1-2 dk daha doğradım.Sonra bunu streç filmli tabağa yaydım.
Sonra buzluğa koydum.Şimdide akşama doğru çıkartacam.(çıkarttıktan sonra küp şeklinde kesecem ve balıklara verecem)

Sizce bunun faydası olurmu eğer siz olur derseniz zararı yok derseniz onlara verecem zararlıysa atacam.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deamodÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 390
deamodÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 10:23
Zararlı olucağını sanmıyorum ama keşke birazda kırmızı et koysaymışsınız.
Dikkat edin japon balıkları yemi tek hamlede yuttuklarından dolayı hazırladığınız yemi kendiniz biraz yumuşattıktan(erittikten) sonra verin yoksa bu olay balığın midesinde olacağından sorun teşkil edebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Merlin-HoodÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2010
İl: Bursa
Mesaj: 57
Merlin-HoodÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 10:38
İyi olmuştur bunlara bakılırsa ama birazda kırmızı et koyarsanız  hayvansal yemde sağlamış olursunuz.
Ayrıca yemin balıklara verilme şeklinde Orhun Beye katlıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ulas00Çevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2010
İl: Adana
Mesaj: 14
ulas00Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 10:49
Teşekkürler artık bidahakine kıyma koyarım ama bende japon olunca yer mi yemez mi tereddütte kaldım koymadım..Yardımlarınız için sağolun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reverseÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6467,3[/B]
Kayıt: 29/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2725
reverseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2010 14:50
Merhaba, kırmızı et tavsiye etmem, onun yerine bir miktar somon balığı yada karides daha iyi olacaktır.
Ayrıca yeminize ekmek değil, soya unu katarsanız çok daha besleyici özellikte olur. Ama unu fazla koymayın, aşırı katılaştırıyor yemi. Deneyerek bulabilirsiniz miktarı.
Yeminize ilave olarak kırmızı dolmalık biber de ekleyebilirsiniz. Eminim ki japonların turuncu-kırmızı renklerine faydası olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Merlin-HoodÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2010
İl: Bursa
Mesaj: 57
Merlin-HoodÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2010 10:12
Teşekürler, ben bunu bilmiyordum gerçekten çok teşekürler...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reverseÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6467,3[/B]
Kayıt: 29/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2725
reverseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2010 10:48
Malzemeler Ve Yemler Bölümündeki ev yapımı yem tarifleri başlığını incelemenizi tavsiye ederim. Üç aşağı beş yukarı ne gibi malzemeler ekleyebileceğinizi kestirebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ulas00Çevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2010
İl: Adana
Mesaj: 14
ulas00Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2010 12:04
Peki soya unu yerine soye eti koysak olur mu ben vejeteryan olduğum için kurutulmuş soya eti var o iş görür mü?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reverseÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6467,3[/B]
Kayıt: 29/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2725
reverseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2010 14:38
Soya eti ile ilgili hiç bir bilgim yok malesef.
Ne olduğuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi verirseniz çok sevinirim, merak ettim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ulas00Çevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2010
İl: Adana
Mesaj: 14
ulas00Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2010 18:09
Yanlış anlamadıysam soyayı merak ettiniz,

Markası: Doğalsan
Genetik Olarak Değiştirilmemiş,
SOYA ETİ Kıyma

100 gr Soya Eti (pişmemiş)

Protein     52 gr
Yağ           1 gr
Karbonhidrat     32 gr
Lif              3 gr
Enerji   280 Kcal

Genelde kıyma gibi kebap,köfte veya makarnaya koyuluyor pişirilince et gibi görünüyor ve hazırlanmadan önce sıcak suda 10 dk bekletilir.Suyu emer ve şişer.

Kurutulmuş ve ayrıca balığın ağzı kadar boyutu var.
Eğer bilgilenmişseniz ne mutlu bana :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reverseÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6467,3[/B]
Kayıt: 29/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2725
reverseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2010 23:22
Teşekkürler ilk defa duyuyorum. Acaba besin değeri olarak kırmızı ete yaklaşıyor mu? Tadı ete benziyor mu?Big%20smile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ulas00Çevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2010
İl: Adana
Mesaj: 14
ulas00Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2010 19:07
Tadı aynı et gibiymiş annem,babam ve abim dedi ve evet yaklaşık et kadar veya fazla sağlıklı diye duydum..

Soya Fasülyesi ;

Kalori : 406
Protein : 35,0 gr
Yağ : 18,0 gr
Doymamış Yağ : 10,9 gr
Karbon hidrat : 26,0 gr
Kolestrol : 0 mg
Kalsiyum : 260 mg
Demir : 8,6 mg
A :  95 mg
C : 0 mg

Yağsız Dana Eti ;

Kalori : 101
Protein : 21,9 gr
Yağ : 1,5 gr
Doymamış Yağ : 0 gr
Karbon hidrat : 0gr
Kolestrol : 0 mg
Kalsiyum : 0 mg
Demir : 0 mg
A :  0 mg
C : 0  mg

Ama tabi bu yağsız et bana göre soya daha iyi


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir