Japon Balığım Son Zamanlarda Halsizleşti


Eyl2sdÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2023
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1
Eyl2sdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2023 21:52
[EDIT]Eyl2sd,2023-12-09 17:32:13[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cagriÇevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2017
İl: Bursa
Mesaj: 80
cagriÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2023 23:19
Merhaba

Dipte görülen renkli taşlar boyadan salınım yaparak yavaş yavaş balığı zehirliyor. Acilen onları çıkartın ve bir daha akvaryuma yapay, renkli, boyalı herhangi bir şey eklemeyin.

Akvaryum hacmini yazmamışsınız ama fotodan gördüğüm kadarıyla yeterli büyüklükte değil. Küçük akvaryum da strese ve hastalıklara sebep olur.

Su değişim sıklığını ve miktarını düzenli olarak haftada bir üçte bir gibi bir oranla ve dinlenmiş suyla yapmanız su kalitesini artırıp balığın hayat kalitesini artırır. Daha sağlıklı olmasını sağlar. Eklenen suyun ısısı tanktakiyle aynı olmalı, ani ısı değişimi hasta eder.

Yem olarak kaliteli ve çeşitli yemlerden 2 dakikada bitirebileceği miktarda vermeniz ve haftada bir gün aç bırakmanız faydasına olur. Arada bir haşlanmış ıspanak, bezelye gibi sebze de vererek rahatlatabilirsiniz.

Eğer yoksa bir filtre edinmeli ve dibe de kum eklemelisiniz. Böylece gerekli faydalı bakteriler oluşur ve su da balık da daha sağlıklı olur.
Ayrıca filtreden gelen suyla yüzeyin dalgalanmasını sağlayarak duya oksijen kazandırabilirsiniz. Bunu hava taşı vb kullanarsk da yapabilirsiniz.

Nispeten dayanıklı olan bu balıkları ölmeyecekleri kadar bir ortamda yıllarca hayatta tutmanız onlara bakabildiğiniz değil, yıllarca işkence ettiğiniz anlamına gelir.
Japon balıklarının yaşaması için gerekli şartları okuyup uygulamaya çalışarak balığın hayat kalitesini artırabilirsiniz.
Aşağıdaki linklerde yazılanlar başlangıç için yol gösterecektir. Lütfen hepsini dikkatle okuyun.

https://www.akvaryum.com/carassius_auratus_(japon_baligi)_tatlisur_7_70.asp

https://www.akvaryum.com/forum/japon_baligi_hastaliklari_ve_tedavi_yontemleri_k896506.asp

https://www.akvaryum.com/forum/ic_parazitonlemetedavi_k657628.asp

Teşekkür Edenler: [T]241629,Eyl2sd[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir