japon balığımda beyaz noktalar?


brkÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2011
Mesaj: 3
brkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2011 16:07
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Kuyruğunda beyaz pamukçuk gibi noktalar var, vücudunun herhangi bir yerinde yok yalnızca kuyrukta var, oldukça hareketli, yeme geliyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 35 LT

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1 adet japon balığı daha var.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 24 derece sıcaklık

Filitrasyon: Jeneca IPF-338 İç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Su değişiminde 2 damla metilen mavisi ekledim.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 7-10 günde bir dip çekim yapıyorum. Noktalar belirdiğinde 7 gündür su değişimi yapılmamıştı, su değerlerinin bozulmuş olma ihtimalini düşünerek bugün dip çekim yaptım, suyu akvaryumdaki ısıya getirerek ekledim, dinlenmiş suydu.


Beyaz benek olduğuna ikna olmadım, çünkü akvaryumda ısı değişimi olmadı ve balığın vücudunda benekler yok, sadece kuyrukta var. Bu kadar çok sayıda olmasa da zaman zaman noktalar çıkıp kayboluyordu, yumurtlama dönemiyle ilgili olabilir mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mawerick78Çevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2009
İl: Bursa
Mesaj: 18
Mawerick78Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2011 16:45
Benim birkaç tropeus tada aynı belirtilere rastlamıştım.Sıcaklığı 28 dereceye kadar çıkardım.ışığı 2 gün açmadım ve üç gün boyunca yarı oranında dip çekimi yapıp dinlenmiş su ilave ettim.ilave ettiğim suyuda akvaryumdaki bu ile aynı sıcaklığa getirmeye dikkat ettim ve iyi sonuç aldım sorunlu balıklarda benek kalmadı keyifleride gayet yerinde.ama senin balıkların sorunuda aynımıdır bilemem sadece fikir vermek istedim sana.umarım düzelirler seninkilerde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir