Japon Balığında Hava Kesesi Problemi


sinanulÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Mugla
Mesaj: 85
sinanulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2012 17:28
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Zor Aşağıya İnme Su Üstünde Durma

Akvaryum Kapasitesi (litre):300 Litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:25 Japon, 5 leopar-6 cüce vatoz, 21 çöpçü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):Normal

Filitrasyon: Atman F3- Seramik, Substrat, elyaf vs.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Hayır

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Ölçümler ile gereken zamanlarda su değişikliği.

Sevgili arkadaşlar Fethiyede ikamet ediyorum. Yaklaşık 3 gün önce bir akvaryumcudan yeni gelen japon balıklarının arasından çok hoş bir tül kuyruk japon balığı seçtim.  Kafası aslanbaş, vücudu çok zarif ve tülkuyruk... Resmen aşık oldum oldukçada ufak. Kırmızıları var yüzgeçleri narin uçuşuyor.

Sevgili arkadaşlar balığı tam alacağım bir baktım hafif hafif yukarı çıkıyor. Hava kesesi sorunu var. Yada bağırsak sorunu. Tam alırken vaz geçtim fakat sonradan eşimle güzelliğine dayanamadık bağırsaktan olacağını yorumlayıp aldık. Akvaryumun en güzel balığı oldu. İsmide Elizabeth:) Ben bu balığı düzeltirim dedim. Nasıl olsa 40 dakika önce gelmiş dedim balıklar yolda rahatsızlanmışlardır dedim....

3 gündür diğer balıklarımı beslediğim gibi besliyorum. Günde 4 sefer az miktarlarda. Seranın pul yemi ve bezelye ile. Günlük bezelye miktarını günde ikiye çıkarttım.

Akvaryumun derinliği 60 cm. Elizabeth ısrar ediyor aşağıya iniyor ama inmeyi bırakınca yine hafifi şekilde yukarı çıkıyor. Yukarıda yan dönmüyor. Karnı yukarı vurmuyor... Hafif. Ama zorlanıyor.

Şöyleki balıklarımı 2 gün kuru yemle beslensin hani yemden sonra japon balıklarında hava problemi olur ya aşağıya inmekte zorlanırlar durumu onlardan da daha hafif fakat sorun mevcut.

Hava kesesi patlakmıdır, yoksa bağırsak sorunumudur. Anlayamadım? Düzelme ihtimali varmıdır. Görüşleriniz ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar.





sinanul2012-02-18 17:29:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

adige42Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 20/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 6939
adige42Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 09:58
Sinan Bey anlattıklrınıza göre balığınızda hava kesesi sorunu var.Benım de daha once kı bır balığımda aynı durum baş gostermıstı turlu turlu tedavıler uyguladım fakat yanıt alamadım.Keske balığı satın almasaydınız.Hava kesesı sorunu olan balıkalrı ozellıkle cok az beslemenız gerekır kı mesaneyı cok fazla doldurup hava kesesıne baskı yapmasın,yuzme sorunları cıkmasın dıye.Sız gunde 4 defa besleyerek bu balığı saglıklı bır seklıde yuzerken goremezsınız maalesef.Bir de pul yem balıklar ıcın zaralıdır yerlerken bol mıktarda hava yutarlar bu da etken olabılır.Bir de canlı sayınız çok asırı derecede fazla yanlıs degılsem 57 balık var ve bu sartlarda balıkları dıger hastalıkalr da beklıyor anlamına gelıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinanulÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Mugla
Mesaj: 85
sinanulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 16:01
[QUOTE=adige42]Sinan Bey anlattıklrınıza göre balığınızda hava kesesi sorunu var.Benım de daha once kı bır balığımda aynı durum baş gostermıstı turlu turlu tedavıler uyguladım fakat yanıt alamadım.Keske balığı satın almasaydınız.Hava kesesı sorunu olan balıkalrı ozellıkle cok az beslemenız gerekır kı mesaneyı cok fazla doldurup hava kesesıne baskı yapmasın,yuzme sorunları cıkmasın dıye.Sız gunde 4 defa besleyerek bu balığı saglıklı bır seklıde yuzerken goremezsınız maalesef.Bir de pul yem balıklar ıcın zaralıdır yerlerken bol mıktarda hava yutarlar bu da etken olabılır.Bir de canlı sayınız çok asırı derecede fazla yanlıs degılsem 57 balık var ve bu sartlarda balıkları dıger hastalıkalr da beklıyor anlamına gelıyor. [/QUOTE]

Kadir Bey,

Cevabınız için teşekkürler. Resim çekip koyacağım. Balık sayısı fazla gibi görünse de boyutları itibariyle yer kaplamıyorlar. Çöpçüler ve vatoslar oldukça küçükler. İlerleyen zamanlarda dediğiniz gibi problem olabilir. Çeşitli yerlere hediye ederek elimden çıkartabilirim.

Hemen hemen her gün bezelye ile besliyorum. Bezelye hava keselerini inanılmaz rahatlatıyor. Zaten 3-4 balığımda yemek sonrası hava kesesi problemi var. Onu gidermeye çalışırken üstüne elizabeth eklendi.

Biliyorum hiç almamalıydım ama yemektendir sorun diye aldım. Birde balık gerçekten çok güzel. Halinde hiçbir gelişme yok. Sağlıklı fakat balon gibi yukarı uçma isteği devam ediyor.

Pul yemi sulandırp vermeyi denedim. Genel hava sorununa çözüm oldu fakat kullanımı oldukça sıkıntılı. Zor. Bahar aylarında evde su piresi üretmeyi deneyeceğim. Su piresi, bezelye ve çok kısıtlı kuru yem vereceğim.

Fethiyede olmama rağmen hava inanılmaz soğuk. Havalar bir miktar ısınsın, tedavi için minik bir akvaryum alıp orda elizabeth'i diyete çekeceğim. Tek çare bu gibi görünüyor.

Saygılar.
sinanul2012-02-20 16:03:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir