Japon balığında üreme: kovalama mevcut


Ali Can DÜLGERÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/03/2010
İl: Izmir
Mesaj: 514
Ali Can DÜLGERÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2011 20:52
 Resimlerdeki 2 japonun biri erkek biri dişi. 5 adet japonun içinden sadece bu 2'sinde bir iş var.
Biri nereye giderse diğeri de oraya gidiyor. Renkli olan erkek japon diğer kırmızı beyaz olan dişiyi kovalıyor. Boylarına baktığımda 10cm biler değil. Kuyruksuz 6-7 cm ancalar.
Tabi kaç yaşında onu da bilemem ama bu balıklar da çiftleşme ve yavru almak söz konusu mudur ?
Cins değiller ama cins olmasalar dahi bu balıklardan yavru almak isterim. Japon balığını da üretmiş olurum.

Japon balığı hakkında bilgim var ama yine de bilmediğim baya şey olacağını düşünüyorum. Yapmam gereken bir şey varsa bilmek isterim. Yardımcı olursanız sevinirim.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AslanOZTURKÇevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 75
AslanOZTURKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2011 17:34
Değerli arkadaşım;
kovalanan balığın erkek olup daha kızgın olmamış da olabilir. Eğer dişi olduğuna eminsen bu boy japonlardan da yavru alınır. Fakat yavru sayısı biraz düşük olur. Japon balıklarını eşleşme öncesi ayrı ayrı akvaryumlarda beslemeni tavsiye ediyorum. Çünkü dişi balık erkeğin kokusunu alırsa topladığı yumurtaları nadiren de olsa bırakabilir. Ayrıca eşe atmadan önce mutlaka iç parazit ve dış parazit olayını önlemek amacıyla balıklarını ilaçla. Dişi ve erkek balığını mutlaka canlı yem (su piresi,kurt çeşitleri)tabiki temiz olmaları şartıyla besle ki çok güzel form tutsunlar. Eşleme akvaryumunun dibi mutlaka temiz ve kumsuz olsun. Sebebi ise ben pastahane rafyası nı kullanarak sahte saz bitkisi yapıp vantuzla dibe yapıştırıyorum. Ne kadar sık bitki yaparsan yumurtaları kurtarman o kadar çok olur. Ayrıca tek dişi kullanmanı tavsiye etmem. Çünkü dişi çok yıpranıyor. Sahte sazların arasına giren yumurtaları yiyemezler ve balıkları takip et ki yumurtlamadan sonra dişi ve erkek yumurtaları yemesinler. Bir sıkıntı olursa her türlü yardımcı olurum. Unutma balıklardan yavru almak kolay ama büyütmek zordur. Saygılarımla. ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir