japon balıklarım


OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2009 18:24
[QUOTE=baytar1]Sercan bey,eğer birey "balığım ölürse hallederim" diye cümleye başlıyorsa kesinlikle eleştirilmelidir,çünkü yaratılmış bir canlıya ömür biçmek ona yapılacak en büyük haksızlıktır.Forumda sık sık böyle yazılarla karşılaşıyoruz.Ve ben kesinlikle eleştirilmesi gerektiği taraftarıyım.Mert kardeşime de kesinlikle katılıyorum.Küçük hacim gerektiren Beta bile sözkonusu olsa akvaryumda beslenmelidir.Sözkonusu olan maddiyat ise fanusta balık beslemekle 30 40cm bir akvaryumda balık beslemek arasında çok da büyük bir fark oluşmaz.Ozaman beta da koyarsınız,veya güzelce bitkilendirip 3 4 tane küçük japon koyar boyları büyüyünce akvaryumcudan yine küçükleriyle takas edersiniz,
(birçok arkadaşım böyle yapıyor ve hem balıklarından sıkılma sözkonusu olmuyor hem de onları ideal bir ortamda yaşatmış oluyorlar)
yada 5 6 tane neon besler güzel bir renk bütünü oluşturursunuz.En azından lepistes,molly, gibi birçok seçeneğiniz olur.Ve bu akvaryumu da içine bitkisini kumunu akvaryumcuda koyduktan sonra küçük bir çocuk bile kaldırıp eve getirebilir,yarım saat içerisinde aktif duruma getirebilir.Böylece canlılar için "bi ölsün de bakarız" türünden cümleler kurmamıza gerek kalmazCinnet.
Saygılarımla.
[/QUOTE]

Yazınızda ki hiçbir bölüme karşı değil aksine katılıyorum. Demek istediğim şeyi anlamamışsınız. Bende fansuta besleyen arkadaşların üzerine haddinden fazla giden birisiyim "yeni" olmamaları kaydıyla. Kimseyi hobiden soğutmamaya dikkat etmeliyiz!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FishbonesÇevrim Dışı

Kayıt: 11/11/2008
İl: Bursa
Mesaj: 381
FishbonesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2009 20:40
Sercan kardesim sizin akvaryum bilginizi sorgulamadım sadece beta fikrinize katılmadım.Hem arkadaşımıza akvaryum alın demekle bu hobiden soğuyacaksa hiç başlamasın.Burada insanlar balıklarını nasıl daha rahat sağlıklı yaşatacaklarını öğrenmelidirler.Bu tartışmalar bile gereksizdir.Son olarak sizin kaç litrede beta beslediğinizi sorduğumu sanmıyorum. O akvaryumda melek ile brichardiyi bir arada beslemeyin yeter  !!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2009 20:51
Bencede saçma, sitede arkadaşların üzerine çok gidiliyor bazen bende bir an öyle bir tutum sergiledim ki sizin fikirlerinize zaten karşı değilim, tutumumun kusuruna bakmayın konu veya size değil genel üzerine gidilmeler içindi ayrıca bende akvaryum tavsiyesinde bulundum ve neden beta dediğimi de izah ettim tekrar kusura bakmayın.

Brichardiyi de beslemeyeceğim zaten fark etmem dakikalarımı aldı Brichardi tecrübem olmadığından öyle bir tereddüt yaşamış ancak araştırma sonucu zaten vazgeçmiştim.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir